Circular de la FAS
Març 2010

S'inicia la Campanya Cafè just a la UAB

  • Sota el lema Desperta amb Cafè Just, el Grup de Voluntariat de Cooperació i Medi Ambient de la FAS va engegar el 4 de març  una campanya de promoció del comerç just a la UAB. L’objectiu que s’han plantejat els voluntaris és aconseguir que totes les cafeteries del campus serveixin cafè de comerç just com una alternativa transformadora en un context tan pròxim com és el campus. El Grup ha dissenyat un conjunt d’accions de sensibilització i de recollida de signatures.
Participació del PIUNE a l'Aulatac
  • En el marc d’Expodidàctica, i en l’espai AulaTac, el 18 de març, el PIUNE va presentar una experiència d'introducció a la pissarra digital per a estudiants amb alguna tipus de discapacitat. Aquest tipus de pissarra s'està implantant a la titulació de Ciències de l'Educació, a l'assignatura de "Matemàtiques I". Aquest saló està destinat  a professionals de l'educació on es troben els més innovadors recursos pedagògics, des de material didàctic, equipaments fins a les noves tendències en tecnologies a les aules.
Recursos a les biblioteques per a persones amb discapacitat
  • Durant el mes de març s'han realitzat diferents accions que conclouran la segona fase del projecte que ha dut a terme el PIUNE, Servei d’atenció a la discapacitat per tal de dotar a diferents biblioteques de la UAB de recursos tècnics i tecnològics accessibles per a persones amb discapacitat. Amb la instal·lació de cabines d’estudi i col·locació de lupes es vol garantir que estudiants amb discapacitat física i amb mobilitat reduïda o amb discapacitat sensorial disposin d’espais per accedir a la informació i treballar de forma autònoma a les sales d'estudi de la universitat.

Cessió a la FAS de l’entitat Sabadell Solidari

  • El 12 de març de l’any passat el Patronat de la FAS va acceptar la cessió global de la Fundació Privada Sabadell Solidari, dissolta l’octubre del 2008. La Fundació Privada Sabadell Solidari, formada per l’Ajuntament i la majoria d’ONG de Sabadell, promovia la cooperació per al desenvolupament i el treball en xarxa a Sabadell. La FAS, amb l’acceptació de la cessió dels actius i passius de l’entitat dissolta, ha estat beneficiària del fons fundacional a la vegada que ha assumit la gestió de les justificacions i dels pagaments dels tres projectes pendents de finalització. Finalment, el 25 de febrer el Patronat va ratificar aquesta cessió després de rebre l'autorització del Protectorat de Fundacions de Catalunya.

Comença el Cicle de primavera

  • El 25 de febrer es va iniciar el Cicle de primavera, un conjunt de xerrades, cinefòrums i tallers obertes als estudiants per tal que complementin els seus estudis amb una formació en temàtiques socials i que enguany té com a eix temàtic la salut mental. La primera activitat duta a terme, amb unes 20 persones participants, va ser la de "VIH-sida i salut mental". La xerrada, a càrrec del Dr. Blanch de la Facultat de Psicologia, es va donar a conèixer l’abordatge psicològic i psiquiàtric que s’ofereix a les persones diagnosticades amb VIH fins a la seva normalització. Durant el mes de març es van desenvolupar dues xerrades més, una sobre les característiques i condicionants amb els que es troba l’infant hospitalitzat i una altra sobre la salut des d’una visió antropològica.

Us informem que del 27 de març fins el 5 d'abril la FAS restarà de vacances de Semana Santa. Aprofitem per donar-vos les gràcies per llegir-nos!

Més informació sobre la Fundació Autònoma Solidària al web www.uab.cat/fas

Segons els articles 21 i 22 de la Llei 34/2002, de Serveis de la societat de la Informació i Comerç Electrònic, si no vols rebre més missatges, fes arribar un correu electrònic a l'adreça: fas.comunicacio@uab.cat indicant a l'assumpte del missatge "baixa circular".