Circular de la FAS
Abril 2010

V Setmana de la Cooperació: pobles indígenes
  • Es conclou, després de tota una setmana d’activitats, la V Setmana de la Cooperació a la UAB. En aquesta cinquena edició, a través de xerrades, cinefòrums, exposicions i tallers, s’ha mostrat la realitat actual dels pobles indígenes que es troben, una gran part d’ells, en perill de desaparició física i cultural. En les més de 28 activitats programades, on hi han participat unes 200 persones, s’ha reflexionat sobre quines són les principals amenaces contra aquests pobles, com s'articula el moviment indígena en defensa dels seus drets i territori i quins processos d'acompanyament s'emprenen des del Nord.

Sant Jordi i la Setmana Cultural i Solidària: UABitza't!
  • Vinculada a la festivitat de Sant Jordi, la FAS ha participat en el programa d’activitats de la Setmana Cultural i Solidària de la UAB: UABitza't! Durant la jornada del 21 d’abril voluntaris/àries i personal de la Fundació van organitzar una sèrie d’activitats a la Plaça Cívica vinculades amb el voluntariat, la promoció de la salut i la cooperació per al desenvolupament. Durant tot el matí estudiants de la UAB van poder participar en una gimcana per conèixer com es reacciona quan s’ha begut massa i els comportaments sexuals que es poden tenir; en una exposició irònica sobre els diferents perfils de les persones voluntàries; i en una xerrada sobre les experiències de voluntariat en projectes al Sud, entre d’altres.

La Diada de Sant Jordi als centres educatius, de Justícia i a hospitals
  • Durant el Dia de Sant Jordi des dels Programes Socials de la FAS es van organitzar una sèrie d’activitats  extraordinàries per celebrar aquesta Diada. Des del Programa de Justícia  es van fer tallers de contacontes amb infants i mares del CP de Dones de Barcelona i un taller de mandales. Els infants i joves també duien dies preparant la festivitat amb relats sobre els tallers d’estudi assistit i el dia de Sant Jordi es van entregar llibres com a premis pels millors relats als participants del CROMA. A més, voluntaris de l’hospital de la Vall d’Hebrón van representar a l’àrea materno-infantil l’obra de teatre de Sant Jordi. Tot plegat va significar una experiència enriquidora tant per voluntaris i voluntàries com pels usuaris i usuàries dels programes.

 Es celebra el Dia mundial de la Salut amb el lema "I tu, quin tren agafes?"

  • El 8 d'abril va ser el Dia mundial de la Salut, en commemoració de la fundació de l'Organització Mundial de la Salut (OMS). Des del Programa de Salut i amb el lema "I tu, quin tren agafes?" es va festejar el dia preguntant als estudiants sobre els seus coneixements en salut, per així fomentar-ne la reflexió. Per a fer-ho, els voluntaris i voluntàries del Programa van dinamitzar un punt informatiu des d'on es va repartir material de prevenció a més de fer-se públic el manifest escrit en motiu d'aquesta diada.

Publicada l'Empenta 47

  • L’Empenta 47, publicada aquest mes d’abril, fa un recorregut per la realitat dels pobles indígenes, amb un article sobre la importància de la terra i la cultura en la identitat indígena i donant a conèixer la campanya per la pervivència dels pobles indígenes de Colòmbia de la mà de Juvenal Arrieta, líder indígena. A més, es tracten altres temes com les realitats del Centre Penitenciari de Dones de Barcelona; l'arrel de la crisi i possibles alternatives al sistema econòmic actual; i una visió més positiva sobre el procés natural de l'envelliment. L’entrevista d’aquest número és a Abdoulaye Fall, senegalès i estudiant de postgrau a la UAB que explica el seu procés migratori i les expectatives de futur després de cursar un màster.

Acord de col·laboració amb la Fundació Seeliger i Conde

  • Per a les persones amb discapacitat accedir a un lloc de feina continua sent un gran repte, sobretot en un moment com l’actual on l’atur està incidint de forma molt important en aquest col·lectiu. En aquest sentit, la Fundació Autònoma Solidària i la Fundació Seeliger i Conde han signat un conveni de col·laboració amb la finalitat de potenciar al màxim el suport i assessorament als estudiants amb discapacitat que estudien a la UAB, perquè puguin assolir una plena i efectiva integració professional una vegada hagin finalitzat els seus estudis universitaris. Aquest acord és una mostra de la voluntat del PIUNE de treballar en xarxa amb els agents del territori amb els que comparteix objectius comuns.

Més informació sobre la Fundació Autònoma Solidària al web www.uab.cat/fas

Segons els articles 21 i 22 de la Llei 34/2002, de Serveis de la societat de la Informació i Comerç Electrònic, si no vols rebre més missatges, fes arribar un correu electrònic a l'adreça: fas.comunicacio@uab.cat indicant a l'assumpte del missatge "baixa circular".