Circular de la FAS
Maig 2010

Estudiants de secundària del Programa CROMA visiten la Universitat
  • La UAB, en el marc del Programa CROMA, va rebre els dies 17 i 18 de maig a 130 estudiants de secundària de centres de Sabadell i de Rubí. La visita es va plantejar com una manera d’apropar la universitat als joves que formen part dels tallers d’estudi del CROMA, i com a tancament de tota la feina duta a terme durant el curs. El dia 18, després que els estudiants de la UAB ensenyessin als joves facultats i altres espais del Campus, es va realitzar un acte a la Facultat de Ciències de la Comunicació on Bonaventura Bassegoda, vicerector de Transferència Social i Cultural de la UAB i president de la FAS va dirigir unes paraules i monitors i estudiants van explicar la seva experiència en els tallers.

Finalitza el Projecte pilot d'assistència personal a persones amb discapacitat i dependència
  • Després de 4 anys finalitza el Projecte pilot d'assistència personal a persones amb discapacitat i dependència, liderat pel PIUNE, que ha ofert a 9 estudiants amb diversitat funcional i en situació de dependència matriculats a la UAB l’assistència necessària per tal de poder accedir, realitzar i finalitzar els seus estudis superiors de forma autònoma. La continuïtat d’aquest projecte s’assegura amb el traspàs de la gestió del servei d’assistència als estudiants de la UAB a la Federació ECOM, entitat representativa del sector de la discapacitat a Catalunya.

Acte de cloenda i reconeixement pels estudiants que han col·laborat amb la FAS
  • El 27 de maig es van reunir més de 80 voluntaris, becaris, pràcticums i personal de la FAS en l'acte de cloenda i reconeixement a tots els estudiants que aquest curs han col·laborat en algun dels programes de voluntariat de la FAS. Durant l'acte es van viure moments emotius, de valoració i reflexió... però sobretot d'agraïment. Durant el matí, els voluntaris van poder expressar-se i explicar què els hi havia semblat el seu voluntariat, la idea més repetida va ser l’enriquiment personal que havien rebut i la intenció de repetir el curs vinent. Les tècniques de cada programa també van aprofitar l’ocasió per agrair la feina feta “sense vosaltres no hagués estat possible”. Les paraules finals van ser de Begoña Navarrete, directora de la FAS, que va recalcar el poder transformador del voluntariat.

Participació del PIUNE en l'Erasmus Staff Week

  • En el marc de l’Erasmus Staff Week, el Servei d’atenció a la discapacitat, PIUNE, va presentar al personal administratiu d’universitats europees, els serveis que s’ofereixen als estudiants amb discapacitat provienents del programa de mobilitat Erasmus. A continuació, es van visitar les cabines d'estudi amb equipaments tecnològics adaptats per a diferents tipus de discapacitat i es va ensenyar un dels apartaments adaptats per a persones amb discapacitat física de Vila Universitària 2.

Festa de primavera al Campus de Sabadell

  • El dijous 20 de maig es va celebrar al Campus de Sabadell de la UAB la Festa de la Primavera, una activitat organitzada pels estudiants dels dos centres que imparteixen docència en aquest campus i que inclou activitats lúdiques, culturals i esportives. Des de la FAS es va participar en aquesta Festa amb un estand informatiu sobre el voluntariat universitari i amb un Xiringu, punt itinerant d'informació sobre drogues i sexualitat. A més, es va portar a aquest campus una exposició informativa i de prevenció sobre l'hepatitis (amb motiu del Dia Mundial de l'Hepatitis).

L'Obra Social Caja Madrid contribuirà al Programa de Voluntariat de Justícia

  • La Fundació Autònoma Solidària rebrà el suport aquest any de l’Obra Social Caja Madrid, en el marc de la convocatòria de finançament per a projectes d’atenció a persones en desigualtat o risc d’exclusió social, al programa de voluntariat universitari en l’àmbit de justícia que intervé en centres penitenciaris i centres educatius de menors de la província de Barcelona. L’Obra Social Caja Madrid ha mostrat novament el seu compromís amb aquest col·lectiu, donat que en execicis anteriors ja havia finançat aquest projecte. Aquesta entitat ha aprovat pel 2010 un total de 585 projectes en les 5 convocatòries que va obrir i que arribaran a 1,8 milions de persones.


Més informació sobre la Fundació Autònoma Solidària al web www.uab.cat/fas

Segons els articles 21 i 22 de la Llei 34/2002, de Serveis de la societat de la Informació i Comerç Electrònic, si no vols rebre més missatges, fes arribar un correu electrònic a l'adreça: fas.comunicacio@uab.cat indicant a l'assumpte del missatge "baixa circular".