Circular de la FAS
Juliol-Agost 2010

Primer centre tecnològic d'investigació i transferència agroalimentàries d'Àfrica
  • El 8 de juliol es va presentar en roda de premsa la col·laboració de la UAB i la Universitat José Eduardo dos Santos d’Angola en la construcció i la posada en marxa del primer centre tecnològic de recerca i transferència agroalimentàries d’Àfrica. Aquest projecte de cooperació interuniversitària, que té el suport de l'Àrea de Cooperació de la FAS, està dedicat a la formació de tècnics especialistes en aquest camp i a la transferència de tecnologia a empreses. La iniciativa vol contribuir a rellançar la producció agrícola del país, greument perjudicada pels conflictes armats que hi han tingut lloc durant anys, i promoure el desenvolupament sostenible de les àrees rurals angoleses.
Memòria de Cooperació de la UAB 2008-09
  • L'àrea de Cooperació de la FAS ha publicat la memòria de cooperació per al desenvolupament de la UAB, pel període 2008-09. Es tracta de la primera edició d’aquesta memòria, que vol mostrar l’estat de la nostra cooperació universitària a través de les diverses línies d’actuació i les activitats realitzades a cada curs acadèmic. Consta de 8 capítols en els quals es recullen informacions relacionades amb accions de formació i sensibilització, finançament de projectes de cooperació a països del Sud i de sensibilització al Nord, recerca aplicada al desenvolupament i programes de voluntariat. També s'hi inclouen opinions d’estudiants, professors i investigadors de la UAB, actors actius en el marc de la CUD o bé que han participat en alguna de les iniciatives descrites.

Voluntariat universitari: un projecte de curs
  • Aquest curs 2009-10, 181 estudiants de la UAB han participat en algun dels programes de voluntariat de la FAS. Els voluntaris han organitzat i participat en més de 100 activitats que contribueixen a la millora de la qualitat de vida de les persones a les que acompanyen (a les escoles, als centres penitenciaris i als hospitals) i a més sensibilitzen sobre les situacions de desigualtat social i sobre temes relacionats amb les desigualtats Nord-Sud o amb la salut (drogues, sexualitat...). I aquest estiu l’activitat continua als centres penitenciaris de Brians I i al de Centre Dones a i també a l’Hospital de la Vall d'Hebron amb la dinamització de la ludoteca mòbil, la sala de jocs i la biblioteca.

Participació del PIUNE en el curs d'estiu Ordinadors i tecnologia a l'abast de les persones amb discapacitat

  • El Servei d'atenció a la discapacitat, PIUNE, ha participat en el curs d'estiu Ordinadors i tecnologia a l'abast de les persones amb discapacitat que s'ha dut a terme del 5 al 9 de juliol. El curs proporciona "una visió global de la dificultat que suposa la vida diària per a la gent amb discapacitats i quines tecnologies existeixen en aquest camp". En el marc de la temàtica d'introducció a les tecnologies per a l'accessibilitat, diverses entitats i serveis, entre d'ells el PIUNE, han donat a conèixer els diferents recursos tecnològics accessibles i el seu funcionament.

Enfortiment de la Taula de Participació Social

  • La Taula de Participació Social iniciarà un procés d'enfortiment per tal de millorar la seva intervenció. En aquest procés, el Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya, donarà suport en la implantació d'un Pla Estratègic Conjunt per millorar l’atenció a les persones beneficiàries dels programes de reinserció social i intervenció en els diferents àmbits d’actuació, així com la qualitat en la gestió dels programes que duen a terme les entitats en el marc de col·laboració amb la Secretaria de Serveis Penitenciaris. La FAS, com a membre de la Taula, ha estat l'entitat encarregada de la gestió administrativa d'aquest projecte.

Suport del Departament de Justícia en el Programa de Voluntariat en l'àmbit penitenciari

  • Els voluntaris del programa de Justícia de la FAS, sota la coordinació d’un tècnic, desenvolupen activitats formals (reforç acadèmic) i no formals (culturals, socials, esportives) en diferents centres penitenciaris i centres educatius de menors contribuint així a l’accés a l’educació i a la integració social dels adults i menors interns. La FAS treballa en estreta col·laboració amb el Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya, unificant esforços per tal d’oferir dins els centres activitats adequades a les necessitats del col·lectiu. En aquesta línia el Departament de Justícia continuarà donant suport a la Fundació Autònoma Solidària en el marc de la línia de subvencions plurianuals a entitats sense ànim de lucre permetent així dur a terme les activitats del 2010 i 2011.


Més informació sobre la Fundació Autònoma Solidària al web www.uab.cat/fas

Segons els articles 21 i 22 de la Llei 34/2002, de Serveis de la societat de la Informació i Comerç Electrònic, si no vols rebre més missatges, fes arribar un correu electrònic a l'adreça: fas.comunicacio@uab.cat indicant a l'assumpte del missatge "baixa circular".