Circular de la FAS
Setembre 2010

Vota per CROMA
  • El Programa CROMA de la FAS ha estat seleccionat pel Premi Votació Popular. Aquests premis, que arriben a la seva 18ª edició, han estat creats per la Generalitat de Catalunya per tal de reconèixer socialment i institucional el voluntariat i premiar les actuacions d’entitats que contribueixen a construir una societat més justa i solidària. CROMA té per objectiu acompanyar amb voluntaris universitaris a nens i joves, especialment els fills de famílies nouvingudes, que per les seves circumstàncies personals i familiars no troben a casa l’entorn i suport òptim per a la realització de les tasques escolars. Fins el 20 d’octubre es pot votar: vota ara i passa-ho als teus amics!
Visita a la contrapart de la UAB a Estelí (Nicaragua)
  • Del 9 al 16 de juliol el responsable de cooperació de la FAS, Jordi Prat, va desplaçar-se a Estelí (Nicaragua) per conèixer de prop alguns dels projectes de cooperació al desenvolupament que la UAB, amb fons propis, de l'AECID i de l’ACCD, ha estat desenvolupant en aquesta ciutat durant els últims anys. Els projectes desenvolupats a Estelí estan relacionats amb els àmbits de la formació (especialment màsters) i en la recerca vinculada a les ciències ambientals.

S'inicia un nou curs amb propostes transformadores
  • El nou curs 2010-11 comença engrescador: una àmplia oferta formativa i moltes opcions de participar en programes de voluntariat. Des de la FAS s'ha iniciat la campanya de promoció del voluntariat i dels seus valors i per a fer-ho, d'una banda, s'ha participat a les sesions d'acollida dels estudiants de primer, i d'altra, s'ha inaugurat l'exposició Fotovolunta. També s'està animant als estudiants que s'apuntin a la transFormació. Els cursos, convalidables per crèdits, permeten reflexionar sobre qüestions socials com la discapacitat, la situació dels centres penitenciaris, la cooperació pel desenvolupament, la pau i els drets humans, la salut, la sexualitat o les drogues.

Acollida a voluntaris europeus

  • En el marc del Servei de Voluntariat Europeu del Programa Joventut en Acció de la Comissió Europea, la FAS ha acollit, de nou, a 2 joves voluntaris alemanys. La Helen i el Simon estaran col·laborant amb nosaltres durant aquest curs 2010-2011, donant suport a la promoció del voluntariat, amb la difusió del voluntariat i els seus valors, participant activament als programes de la FAS i col·laborant amb el PIUNE, Servei d’Atenció a la Discapacitat.

     

CROMA, una bona pràctica pel foment de la convivència

  • El Programa CROMA de la FAS ha estat seleccionat com una de les 29 bones pràctiques que formen part de la “Guia d'experiències per al foment de la convivència des del teixit associatiu, editada per la Secretaria per a la Immigració de la Generalitat de Catalunya amb la col·laboració del Departament de Drets Humans i Diversitat Cultural del Centre Unesco de Catalunya. El passat 18 de setembre la FAS va participar en l'acte de presentació de la guia, celebrat a Barcelona, on es van presentar sis de les pràctiques incloses a la guia, entre d’elles el Programa CROMA.

La Fundació Agrupació Mútua dóna suport al Programa d’estudiants de suport del PIUNE

  • A través de la seva convocatòria d’ajuts a entitats per a l'any 2010, la Fundació Agrupació Mútua ha concedit el seu suport econòmic aquest any 2010 al Programa d'estudiants de suport a l'estudi per a universitaris amb discapacitat i dependència, desenvolupat en el marc del PIUNE, Servei d’Atenció a la Discapacitat. A través d'aquest Programa, els estudiants amb discapacitat tenen el suport de companys de classe, que poden rebre un petit ajut a l'estudi com a reconeixement per la tasca altruista que realitzen.


Més informació sobre la Fundació Autònoma Solidària al web www.uab.cat/fas

Segons els articles 21 i 22 de la Llei 34/2002, de Serveis de la societat de la Informació i Comerç Electrònic, si no vols rebre més missatges, fes arribar un correu electrònic a l'adreça: fas.comunicacio@uab.cat indicant a l'assumpte del missatge "baixa circular".