Circular de la FAS
Gener 2011

Nou pla de cooperació per al desenvolupament de l'ACUP
  • L'Associació Catalana d'Universitats Públiques (ACUP) va presentar el 20 de gener el Pla de Cooperació Universitària per al Desenvolupament (CUD) 2011-2015 que vol augmentar la qualitat i l'impacte de la cooperació universitària per al desenvolupament. El Pla CUD repassa la situació actual de la cooperació universitària per al desenvolupament a les universitats catalanes i estableix els objectius principals que es volen aconseguir i els eixos prioritaris de treball per a aquest període. La UAB, com a membre de l'ACUP, ha participat activament en aquest procés, mitjançant l'Àrea de Cooperació per al Desenvolupament de la FAS.
I tu, què menges?
  • Amb aquest lema, el dimarts 25 de gener estudiants de la UAB que estan col·laborant amb la FAS, han estat a la plaça Cívica (entre l'Hemeroteca i el bar) organitzant activitats i informant sobre una alimentació saludable en el marc de la campanya Menja't els exàmens. Durant l'activitat, estudiants han respost una enquesta sobre els seus hàbits alimentaris, se'ls ha informat sobre com millorar la dieta i se'ls ha ofert una peça de fruita. També s'ha organitzat un concurs on es posaven a prova els coneixements dels participants en alimentació i on es premiava amb el kit del bon viure als guanyadors.

Pla d'acció per a la igualtat d'oportunitats per a les persones amb discapacitat a la UAB
  • El passat novembre, el Consell de Govern de la UAB va aprovar el Pla d'acció per a la igualtat d'oportunitats per a les persones amb discapacitat a la Universitat Autònoma de Barcelona 2011-2015. Moltes de les mesures referents a l'estudiantat que s'inclouen en el Pla són línies de treball en les quals la UAB porta temps treballant i que el PIUNE ha participat activament, i en molts casos ha liderat, en coordinació amb els diferents serveis de la UAB -biblioteques, àrea d'arquitectura, restauració, Vila Universitària- i amb els responsables acadèmics de les facultats.

Treballant per a la prevenció de la Mutilació Genital Femenina (MGF)

  • Durant el 2010 s'ha estat desenvolupant un programa d'investigació aplicada per a la implantació a Gàmbia i a Espanya d'una estratègia integral per a l'abordatge de la prevenció de la MGF a partir de la transferència del coneixement. Entre les accions que s'estan desenvolupat i que tindran continuïtat durant el 2011 cal destacar la posada en marxa i pilotatge del Programa Nacional de Formació sobre la MGF (2010-2012) pels 1.500 professionals de la salut de tot el país.

     

MGF

No deixis escapar l'Empenta!
  • Ja pots consultar l’Empenta! 49, dedicada a l’exclusió social. També podràs llegir sobre altres temes, com la formació del voluntariat, la mutilació genital femenina o l'experiències de l'equip d'Acceplan en la reconstrucció sense barreres arquitectòniques de Perú, després del terratrèmol. L’entrevista d’aquest número és a David Llistar, membre de l’ODG, que recentment ha publicat un llibre sobre l’anticooperació.
Empenta 49
Convocatòria per a estudiants del Fons de Solidaritat
  • La convocatòria del Fons de Solidaritat de la UAB, dirigida a estudiants, està oberta fins el 31 de maig. Aquesta convocatòria promou la participació dels estudiants de la UAB en projectes de cooperació en països del Sud, facilita l'aprenentatge sobre altres realitats i l'intercanvi de coneixements en l'àmbit dels seus estudis. Aquests ajuts també donen suport a l'impuls d'activitats al campus que afavoreixin la reflexió crítica entorn de les desigualtats mundials i a la creació d'espais d'acció pel canvi.

Més informació sobre la Fundació Autònoma Solidària al web www.uab.cat/fas

Segons els articles 21 i 22 de la Llei 34/2002, de Serveis de la societat de la Informació i Comerç Electrònic, si no vols rebre més missatges, fes arribar un correu electrònic a l'adreça: fas.comunicacio@uab.cat indicant a l'assumpte del missatge "baixa circular".