Circular de la FAS
Abril 2011

La Cívica es mou pel Dia Mundial de la Salut
  • Els dies 6 i 7 d'abril es va celebrar a la UAB el Dia Mundial de la Salut. Des del Programa de Salut de la FAS es van organitzar vàries activitats que van comptar amb una alta participació de persones de la comunitat universitària que es van moure pel "seu dret a la salut". A la Cívica es va desenvolupar, entre d'altres activitats, la II Gincama "Què FAS de festa?" organitzada per Sida Estudi, per reflexionar sobre la salut sexual, el consum de drogues i la sexualitat vial i que va comptar amb la participació d’estudiants de la UAB vinculats a la FAS i una màsterclass de ciclisme en sala, dinamitzada per un  voluntari de la FAS i amb la col·laboració d'Spin Live, DiR i el SAF i on es volia conscienciar sobre la importància de cuidar el nostre cos fent esport. Durant aquesta jornada també es va celebrar a la UAB el Dia de l'Activitat Física, on la FAS va participar amb una exhibició de boccia, amb el suport d'ASPACE.
Dia mundial de la Salut

V Congreso Universidad y Cooperación al Desarrollo

  • Les universitats d'Andalusia van convocar el V Congreso Universidad y Cooperación al Desarrollo que es va desenvolupar a Cadis del 6 al 8 d'abril. La UAB ha tingut presència en aquest congrés que s'ha celebrat sota el lema "La Cooperación Universitaria al Desarrollo ante los retos de un mundo en crisis". Des de la FAS, Jordi Prat i Begoña Navarrete van presentar la comunicació "Reflexión sobre la práctica de la cooperación universitaria con Angola: intereses mutuos y retos compartidos". A més, el Grup de voluntaris de cooperació i medi ambient de la FAS van presentar un pòster de l'experiència de la campanya "Desperta amb cafè just a la UAB" que van desenvolupar el curs passat al campus de la UAB.

     

V Congreso Universidad y Cooperación

Roses i contes als centres penitenciaris
  • Voluntaris i voluntàries del Programa de Justícia de la FAS han dut a terme diversos tallers per celebrar la festivitat de Sant Jordi als centres penitenciaris. El dia 26 d'abril al departament de Mares es va fer un taller de contacontes per a mares i infants on s'explicava la llegenda de Sant Jordi amb titelles. Helen, voluntària de la FAS, explica que el taller "va ser divertit i les mares van estar molt participatives. També va estar bé perquè moltes d'elles, al ser estrangeres, no coneixien la llegenda de Sant Jordi". També al CP Dones i al CP Brians s'han dut a terme tallers de manualitat de roses de paper.
Sant Jordi, tallers a Brians
Àfrica, reptes d'avui. VI Setmana de la Cooperació a la UAB
  • La VI Setmana de la Cooperació, que ha tingut com a tema central els reptes actuals de l'Àfrica Subsahariana, ha comptat amb la participació de més de 180 persones que han assistit a una de les més de 20 activitats programades. Durant la setmana del 11 al 15 d'abril s'han desenvolupat xerrades, tallers, cinefòrums i altres activitats que han permès apuntar la realitat del desenvolupament d'Àfrica. S'ha tractat les seves problemàtiques com són els conflictes o la deficient atenció en salut però també ens hem acostat a la rica literatura i al cinema. Un altre dels temes de les jornades ha estat l'anàlisi del paper dels nous fenòmens que estan canviant el futur del continent a un ritme accelerat com són la migració i l'aparició de noves potències, en especial, la Xina.

VI Setmana de la Cooperació a la UAB
L'Ajuntament de Barcelona dóna suport als programes de Salut i Discapacitat
  • L'Ajuntament de Barcelona, en el marc de la seva convocatòria d'ajuts econòmics per a la realització d'activitats i serveis, donarà suport per aquest 2011 a dos projectes de la FAS. D'una banda, col·laborarà en el desenvolupament del projecte "Estudiants universitaris amb la lluita contra la sida" que desenvoluparà el Programa de Salut en col·laboració amb la Fundació Salut i Comunitat i que tindrà per objectiu convocar un concurs pel disseny de material de sensibilització en la temàtica de la sida. D'altra banda, l'Ajuntament donarà un ajut pel desenvolupament de les activitats del "Servei d'atenció a la discapacitat, PIUNE". Aquest programa s'emmarca en la convocatòria en els àmbits de cohesió social, educació i drets de la ciutadania.
Sensibilització Sida

Més informació sobre la Fundació Autònoma Solidària al web www.uab.cat/fas

Segons els articles 21 i 22 de la Llei 34/2002, de Serveis de la societat de la Informació i Comerç Electrònic, si no vols rebre més missatges, fes arribar un correu electrònic a l'adreça: fas.comunicacio@uab.cat indicant a l'assumpte del missatge "baixa circular".