Circular de la FAS
Maig 2011

Dels tallers a la universitat!
  • 190 estudiants dels tallers d'estudi assistit del Programa CROMA van visitar la UAB amb l'objectiu d'apropar-los la universitat. Durant la visita, 50 estudiants de la UAB que fan de monitors als tallers, els van mostrar a través de gincames les diferents instal·lacions de la universitat i els estudis que s'hi cursen. Per tancar la jornada, es va fer un acte a l'auditori de la Facultat de Lletres on es va reconèixer l'esforç i la tasca tant dels infants i joves dels tallers com dels estudiants de la UAB que hi han col·laborat.
Visita CROMA

LipDub: la millor manera d'acabar el curs

  • El 26 de maig va tenir lloc el rodatge del LipDub de la FAS. La gravació va ser una manera diferent de fer un acte de cloenda del curs: un rodatge a plena llum del dia amb la cançó "A cada pas" del grup Gossos. Així, al reconeixement de la tasca de totes les persones vinculades a la FAS se li unia la diversió, la música i la participació. En la gravació hi van participar unes 50 persones i va comptar amb el suport tècnic del Servei de producció audiovisual de l'ICE. En el LipDub es volen transmetre els valors de la FAS, com són solidaritat, participació, acció, canvi, cohesió de grup,... Mira'l, riu i comparteix-lo!

     

LipDub FAS

Estem de celebració: l'Empenta! cumpleix 50 números!
  • L'Empenta! està d'aniversari i és que ha arribat al seu número 50. En aquesta edició, a més de fer un repàs del que ha estat la revista des del seus inicis, també ens centrem a reflexionar sobre els reptes i oportunitats de l'Àfrica subsahariana, coincidint en què va ser el tema principal de la VI Setmana de la Cooperació a la UAB. A més, aquest número recull una entrevista a Fátima Lamah, activista marroquina i el test sobre sexualitat saludable.
Empenta 50
Inauguració de la Biblioteca Babel al CE Alzina
  • El 6 de maig es va inaugurar la Biblioteca Babel al Centre Educatiu Alzina, una iniciativa per fomentar la lectura individual i grupal i la millora de les capacitats bàsiques de lectoescriptura entre els joves del centre. Els voluntaris del Programa de Justícia de la FAS han col·laborat en la posada en marxa de la biblioteca i del programa de gestió i catalogació del material aportat per la Fundació. A partir d'ara, s'hi duran a terme múltiples activitats com un club de lectura, teatre llegit i reforç d'alfabetització. Aquest projecte ha comptat, d'una banda, amb la col·laboració del Servei de Biblioteques, que a través d'una campanya han recollit diners que han servit per augmentar el fons bibliogràfic de la Biblioteca. D'altra banda, el projecte i el programa de voluntariat de justícia rep el suport de l'Obra Social de Caja Madrid.

Inauguració Biblioteca
Fira d'alternatives reals
  • Més de 200 persones van participar en les activitats de la Fira d'alternatives reals duta a terme el dia 24 de maig de forma conjunta entre el Grup de voluntariat de cooperació al desenvolupament i medi ambient de la FAS i el col·lectiu l'Hortet de l'Autònoma. A la plaça Cívica hi havia paradetes on s'hi podia trobar informació sobre banca ètica, consum responsable, energies alternatives,... També es va realitzar un mercat d'intercanvi obert a tots els estudiants universitaris. Paral·lelament, es van fer diverses xerrades en les que hi van participar membres de Barcelona en Transició, el professor de la UAB Arcadi Oliveres i un membre de l’organització sobre el decreixement Research & Degrowth.
Més de 450 estudiants en la formació de la FAS
  • Una vegada més, la FAS ha ofert una sèrie de cursos, convalidables per crèdits, sobre temàtiques socials de diferents àmbits. Durant els dos semestres d'aquest curs acadèmic, 450 persones han participat a una de les 12 formacions ofertades. A més, a l'abril va tenir lloc la VI Setmana de la Cooperació, on hi van assistir més de 180 persones. "El curs sobre exclusió social m'ha servit per entendre millor a les persones en situació d'exclusió, què vol dir estar en aquestes condicions, què els ha portat fins aquí, i sobretot, m'ha ensenyat a no jutjar-les", explicava una participant.
Formació

Més informació sobre la Fundació Autònoma Solidària al web www.uab.cat/fas

Segons els articles 21 i 22 de la Llei 34/2002, de Serveis de la societat de la Informació i Comerç Electrònic, si no vols rebre més missatges, fes arribar un correu electrònic a l'adreça: fas.comunicacio@uab.cat indicant a l'assumpte del missatge "baixa circular".