FAS > Actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Per una universitat compromesa amb la lluita contra el VIH
24.11.2014 Salut  -  El grup de voluntariat de Salut de la FAS ha posat en marxa l'organització d'activitats amb motiu del Dia Mundial de la SIDA, que es concentraran al la Plaça Cívica el matí del dia 1 de desembre. Enguany han impulsat també una campanya a les xarxes socials: Participa al Condom bucket challenge

Amb l'objectiu de sensibilitzar l'alumnat de la UAB sobre la problemàtica social del VIH i informar sobre les diferents maneres de prevenir-ne  la transmissió, el grup de voluntariat de Salut de la FAS ha impulsat enguany tot un seguit d'activitats que es concentraran a la Plaça Cívica durant el matí proper 1 de desembre, Dia Mundial de la Lluita contra la SIDA.

El tradicional Xiringu i els jocs del Trivial o del Semàfor són algunes de les propostes, amb les quals, a més, es podrà guanyar un porta-preservatius de la FAS i recollir material informatiu i de prevenció de forma gratuïta. La jornada donarà el tret de sortida el dilluns a les 12.00 h del migdia i s'allargarà fins les 15.00 h de la tarda. A més, gràcies a la col·laboració d'Actua Vallès, tothom que ho desitgi podrà fer-se la prova del VIH a l'Oficina de la FAS de la Plaça Cívica. El Programa de Salut recomana a les persones interessades en fer-se la prova demanar hora prèviament al telèfon 93.581.34.55.
 
Enguany, a més, han posat en marxa el Condom bucket challenge!, en què, agafant la idea del famós Ice Bucket Challenge, tothom qui vulgui visibilitzar i contribuir a una universitat lliure de prejudicis i compromesa amb els drets de les persones amb VIH i SIDA, pot afegir-se a la campanya de la FAS i enregistrar-se en un vídeo on es tiri un munt de preservatius pel cap per una universitat compromesa amb la lluita contra el VIH. Cada persona pot gravar el vídeo lliurement i independentment o bé venir a l'Oficina de la Plaça Cívica de la Fundació, on disposem de preservatius gratuïts. Per compartir-lo, feu servri els hastags #CondomBucketChallenge, #FASVIH i #FASsalut. Enguany el Programa de Salut de la FAS, que té el suport del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, ha treballat conjuntament amb el Comitè 1er de Desembre, plataforma unitària de la qual en forma part i que aglutina entitats que treballen per informar sobre el VIH, difondre la tasca de les entitats que treballen per combatre'l i promoure missatges que garanteixin el dret a la salut i la no discriminació de persones que viuen amb el virus. Per un costat, Salut té previst fer una fotografia d'un llaç gegant de color vermell a la Plaça Cívica Cívica format per unes 20 o 30 persones i difondre-la a les xarxes socials en coordinació amb la resta d'entitats catalanes. Per l'altre, els voluntaris i voluntàries, en acabar, aniran a Plaça Sant Jaume de Barcelona a col·laborar amb el Comitè. Es pot consultar el programa complet a aquest enllaç.
 
A més, el dijous 27 de novembre la coordinadora estatal CESIDA torna al Campuc i porta l'acte "Crida contra el VIH", amb l'objectiu d'encoratjar a fer-se la prova del VIH per aturar la propagació. L'acte tindrà lloc a la Sala de Graus de la Facultat de Ciències de l'Educació a les 13.00 h i l'entrada és lliure i gratuïta. 
Imprimir
Anar a Notícies
 

 

 

© 2014 Fundació Autònoma Solidària - Tots els drets reservats