FAS > Actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Es presenta l'informe avaluador del Programa CROMA (2006-2014)
18.03.2015 Programes Socials  -  Coincidint amb els quasi 10 anys del Programa Socioeducatiu CROMA de la Fundació Autònoma Solidària (FAS) s'ha presentat l'informe realitzat per la Dra. Marta Bertrán i el Dr. Jordi Pàmies del Departament de Pedagogia Sistemàtica i Social i el CER Migracions EMIGRA de la UAB, que constata que el CROMA afavoreix la igualtat d'oportunitats entre els infants participants. 
 
L'acte de presentació de l'informe "Avaluació del Programa CROMA (2006-2014): un model de suport a la infància en risc d'exclusió social des de la FAS-UAB" que es va celebrar el passat dilluns 16 de març va aglutinar a la sala d'actes del rectorat més de 60 persones. Entre les persones assistents a la jornada hi havia membres del Departament d'Educació de la Generalitat, representants de les escoles i dels ajuntaments dels municipis implicats així com voluntaris i becaris del Programa.
 
La presentació va començar amb la intervenció del rector de la Universitat Autònoma de Barcelona, Dr. Ferran Sancho, com a conductor de l'acte. Tot seguit va prendre la paraula la vicerectora d'Estudiants i Cooperació, Sílvia Carrasco, que va voler dedicar unes paraules d'agraïment a totes les persones que fan possible que el CROMA sigui una realitat. Va remarcar el paper formador de la universitat i la importància que des de la institució es doni suport a aquest tipus de programes socials.
 
A continuació, el director de la Fundació Autònoma Solidària (FAS), Jordi Prat, va explicar més detalladament el Programa CROMA així com la resta de projectes socioeducatius que es duen a terme des de la FAS. Prat va voler fer un repàs a la trajectòria del CROMA durant els últims anys i va posar de manifest l'expansió del Programa sobre el terreny, tant en nombre de persones voluntàries com d'escoles participants durant el curs 2014-15. Per a concloure, el director de la FAS va donar les gràcies als donants del projecte de crowdfunding, impulsat a través de la plataforma Goteo, que faran possible la visita dels infants del CROMA a la UAB. 
 
Seguidament, el Dr. Jordi Pàmies va explicar la metodologia que s'havia seguit per a realitzar l'informe d'avaluació del CROMA. Va exposar el procés de transformació que havia experimentat el Programa i que fa que no hi hagi únic model del Programa. En primer lloc, s'ha passat d'un primer model en què menys infants coordinats per menys voluntaris rebien una formació de més hores a un model en què s'han reduït les hores d'atenció als infants però ha crescut exponencialment el paper del voluntariat i s'ha triplicat el volum d'infants atesos.
 
Seguint aquesta línia, la Dra. Marta Bertrán va exposar que s'ha detectat a través d'un estudi comparat que els alumnes que assisteixen al CROMA aproven més que els seus companys de classe que no ho fan i que el programa també té un impacte notori sobre els joves universitaris que hi participen com a voluntaris, ja que entre d'altres, els afavoreix la millora de l'assertivitat i de les habilitats comunicatives.
 
L'informe conclou amb unes recomanacions específiques per a millorar els resultats del CROMA en àmbits molt concrets com els recursos o la metodologia. S'assenyala repensar els criteris de selecció dels infants, a fi i efecte de fer-los compatibles amb les noves realitats socioeconòmiques i les situacions d'exclusió social producte de la crisi, així com impulsar des de la FAS  - UAB la creació d'un consell assessor format pels diversos agents del territori que col·laborin en l'adequació dels objectius del  Programa a les noves realitats escolars i socioeconòmiques, en el context de les possibilitats de finançament.
 
Abans de posar punt i final a l'acte de presentació de l'informe avaluador del CROMA, el president del Consell Social de la UAB, Gabriel Masfurroll, va donar tot el seu suport a projectes com el CROMA i va mostrar la seva voluntat de treballar perquè accions com aquesta rebin el suport del Consell Social.
 
Finalment, l'acte va cloure després que el Rector donés les gràcies als investigadors per la seva feina i agraís a tota la comunitat universitària el mèrit de fer possible un programa social de l'impacte del CROMA.
Més informació
Informe d'avaluació del Programa CROMA
Imprimir
Anar a Notícies
 

 

 

© 2015 Fundació Autònoma Solidària - Tots els drets reservats