FAS > Actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Diables de Les Corts ofereix una tabalada al CP Dones
19.03.2015 Voluntariat  -  Les dones del CP  Wad Rass van gaudir el passat dissabte 14 de març de la visita i la percussió de les tabaleres i tabalers de Diables de Les Corts, que van brindar una actuació i van dinamitzar un taller participatiu.

Contribuir a trencar els estereotips i prejudicis que giren entorn dels centres penitenciaris i fer créixer el coneixement de la societat respecte de la situació als centres de justícia és una de les conviccions del Programa de Justícia de la FAS. Alhora, la presència de persones externes dins el centre contribueix a trencar amb l'aïllament físic i social de les dones, homes o menors que es troben internes en un centre. Ambdues finalitats s'aconsegueixen amb activitats com la del passat dissabte 14 de març al Centre Penitenciari de Dones Wad Rass.

El grup de tabaleres i tabalers de Diables de Les Corts va arribar a la porta del centre a les 11.00 h del matí, carregats d'energia i vitalitat per a fer una bona tabalada. Fins a 15 persones de l'entitat es van animar aquell matí a col·laborar amb el Programa de Justícia. A l'entrada, els van rebre les persones responsables de l'activitat de la FAS, que van generar l'espai per fer preguntes, acostar la realitat penitenciària als Diables i allunyar la visió estereotipada i errònia que gira al voltant de les presons.

Una vegada dins, el pati del Centre Penitenciari Wad Rass va ser l'espai de la tabalada. Un parell de temes de percussió van trencar el gel i van convidar les participants a acostar-se als tabalers i tabaleres i a ballar al ritme de la música. Bon ambient, diversió i bona música. I després de l'actuació, va ser moment per a la participació. Les dones del centre van penjar-se els instruments i amb dinàmiques participatives van tocar dos dels temes de la colla de foc i percussió.

Segons els tabalers i tabaleres, l'experiència va ser molt enriquidora i interessant i van sortir del centre amb la voluntat de repetir l'experiència. Tant elles i ells com les dones que hi van participar van mostrar-se molt agraïdes i agraïts per haver pogut gaudir d'aquell dissabte al matí.

El proper dissabte 18 d'abril, Diables de Les Corts col·laborarà amb la FAS una vegada més. En aquesta ocasió, al Centre Educatiu Alzina.
Imprimir
Anar a Notícies
 

 

 

© 2015 Fundació Autònoma Solidària - Tots els drets reservats