FAS > Actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Crida al PAS i PDI per a col·laborar al Dinar Solidari de la UAB
26.03.2015 Voluntariat  -  El PAS i PDI de la UAB pot participar en la realització del Dinar Solidari de la UAB com a acció per lluitar contra el malbaratament alimentari i la pobresa.

El pròxim 23 d’abril es durà a terme un Dinar Solidari de la UAB, en motiu del Dia de la Terra que se celebra el 22 d'abril, en què la implicació del PAS (Personal d'Administració i Serveis) i PDI (Personal Docent i Investigador ) serà imprescindible. El Dinar Solidari de la UAB, és una activitat que s’ha dut a terme en els últims cursos i té com a objectiu sensibilitzar sobre el malbaratament alimentari i lluitar contra la pobresa. Els paradistes de fruita i verdures de Mercavallès cediran els aliments que no estan en condicions suficients per a ser comercialitzats però que són plenament comestibles. Aquests aliments seran els que es cuinaran al Dinar Solidari i els que sobrin se cediran a entitats socials dels municipis propers a la universitat. A la vegada, a canvi dels dinars, els participants donaran aliments no peribles que seran cedits a la Fundació Banc dels Aliments.
 
En la organització de l'activitat hi participaran, a més dels voluntaris del PAS i del PDI, el grup Menja Just (FAS) i personal de la Oficina de Medi Ambient.
 
Les persones voluntàries del PAS i del PDI poden participar en les següents tasques:
 
- Acció de sensibilització als paradistes de Mercavallès per a que guardin els aliments que es recolliran pel Menjar Solidari.
- Recollida dels aliments a Mercavallès i transport fins la UAB, amb el transport de la Fundació MRW.
- Muntatge de l’estructura i de l’espai per la realització del dinar a la Plaça Cívica.
- Preparació, cuinat i repartiment de l’àpat realitzat amb els aliments reciclats, sota la direcció de cuiners experts.
- Recollida i emmagatzematge d’aliments aptes per ser repartits pel Banc dels Aliments.

Per a inscriure's a les activitats, es pot omplir aquest formulari. El PAS que es vulgui reconèixer l'activitat com a hores formació ho pot marcar al formulari.

Aquesta activitat queda emmarcada en el nou projecte "Compromís Social UAB" que s'està promovent des de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i la Fundació Autònoma Solidària (FAS). Aquest projecte pretén consolidar la universitat com a espai socialment responsable amb la gestió institucional i l'entorn proper i promourà la implicació i la transferència de la UAB en temàtiques socials i vinculades al territori, i a les seves entitats socials, mitjançant l'impuls al voluntariat del PAS i del PDI. La iniciativa proposarà altres oportunitats de participació com, per exemple, el voluntariat a la VI Setmana Saludable i Sostenible.
 
Per a més informació, contacteu amb Noelia Sotus al correu: noelia.sotus@uab.cat
Imprimir
Anar a Notícies
 

 

 

© 2015 Fundació Autònoma Solidària - Tots els drets reservats