FAS > Actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Arrenca la 2a edició del premi de campanyes d’EpD a la Facultat d’Educació
14.11.2016 FAS  -  Per segon any consecutiu, l’alumnat de l'assignatura "Educació i cooperació per al desenvolupament" de la Facultat de Ciències de l’Educació pot presentar propostes de campanyes que tractin temàtiques socials a la nova convocatòria d'ajuts promoguda conjuntament amb la FAS.

La Fundació Autònoma Solidària torna a convocar el Premi extraordinari per a la realització de campanyes i accions de transformació social al campus de la UAB, que va posar en marxa el curs passat amb la Facultat de Ciències de l’Educació. El premi està adreçat a l’alumnat de quart de Pedagogia i Educació Social que cursa l’assignatura “Educació i cooperació per al desenvolupament” i afavoreix la pràctica dels aprenentatges adquirits a l’aula mitjançant el disseny i l’execució de campanyes de sensibilització i educació transformadora.
 
L’estudiantat que hi estigui interessat podrà presentar les seves sol·licituds fins el 18 de gener de 2017, les quals poden tractar un ampli ventall de temàtiques: consum responsable, comerç just, drets humans, gènere, migracions, conflictes armats i cultura de pau, entre d’altres. Els projectes presentats seran valorats per una comissió formada per professorat de la Facultat i personal tècnic de la FAS, que atorgaran ajuts econòmics a un màxim de dos projectes.
 
Aquesta iniciativa fou una de les escollides per part de la Facultat per a presentar a la XIV Assemblea de la Conferència de Degans/es i Directors/es d'Educació, celebrada del 26 al 28 d'octubre a Madrid. Per altra banda, està vinculada a una línia de treball específica de la FAS orientada a la promoció curricular de les perspectives de l’àmbit de l’educació per al desenvolupament als estudis universitaris que sorgeix del projecte “Educació per al Desenvolupament a la Universitat”.
 
El curs 2015-2016 es va premiar la campanya “Juntes contra la islamofòbia”, centrada en la sensibilització i la reflexió crítica entorn a la islamofòbia i les seves repercussions als països occidentals, i que s’implementa durant els mesos de novembre i desembre de 2016. Es realitzaran tallers en el marc de tres assignatures de grau de les quatre titulacions de la Facultat (Pedagogia, Educació Social, Educació Primària i Educació Infantil), que comptaran amb la col·laboració del Col·lectiu d’Estudiants Àrabs, i es durà a terme una xerrada oberta a tota la comunitat universitària que tindrà lloc el 12 de desembre, coincidint amb el Dia Internacional contra la Islamofòbia.

Més informació:

Bases de concessió d'ajuts per a estudiants de l'assignatura "Educació i Cooperació per al Desenvolupament"   
 
Anar a Notícies
 

 

 

© 2017 Fundació Autònoma Solidària - Tots els drets reservats