FAS > Actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Uneix-te a les activitats pel Dia Mundial de la lluita contra la Sida
28.11.2016 Salut  -  La campanya "Estigma o estima, tu decideixes" arriba a la UAB amb motiu del Dia Mundial de la lluita contra la Sida. El grup de voluntariat de Salut de la FAS organitzarà un seguit d’activitats que es concentraran a la Plaça Cívica el matí del dia 1 de desembre.

En el marc del Dia Mundial de la lluita contra la Sida, el proper dijous dia 1 de desembre, el Programa de Salut de la FAS organitzarà una jornada de mobilització al Campus de la UAB. L’objectiu de la jornada és fer visible la lluita contra els estigmes que giren entorn del VIH i difondre missatges de prevenció.

La Fundació Autònoma Solidària com a entitat membre del Comitè 1r de Desembre, s'afegeix a la campanya "Estigma o estima, tu decideixes" participant amb les activitats que es duran a terme per tot el territori català. Enguany, la campanya vol reivindicar el dret a l'estima com a valor indispensable de la lluita contra la por, la intolerància i l'aversió que es crea vers el VIH.

La jornada començarà a les 12.00h amb la lectura del manifest del Dia Mundial de la Sida, una activitat conjunta amb totes les entitats del Comitè 1r de Desembre. Seguidament, farem un llaç gegant format per persones que duran samarretes vermelles. Farem una fotografia al llaç humà per compartir-la i fer-ne difusió amb el hashtag #LlaçosPerlaSida. Més tard, de 12.30 a 14.30h estarà a la Plaça Cívica el Xiringu, la paradeta informativa sobre temes de sexualitat i drogues, on es donarà material preventiu i es farà el joc “triVIHal”. A la mateixa hora tindrà lloc la Gimcana “Què FAS amb la teva VIHda?”, on les persones participants es podran emportar una bossa amb un kit del plaer.

Totes aquestes accions tenen l’objectiu de conscienciar i sensibilitzar a l’alumnat de la UAB sobre la problemàtica social del VIH i la seva prevenció. D’altra banda, també es vol visibilitzar la realitat de les persones que conviuen amb la malaltia de la sida i fer créixer la lluita per combatre l'estigma que gira al voltant del VIH. A més, des del Comitè 1r de Desembre es reivindiquen els valors com la solidaritat, l’apoderament, la diversitat, la igualtat i la cooperació enfront de les actituds discriminatòries i l’estigma.

Les activitats del programa de Salut de la FAS reben el suport del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

Aixequem les mans per la #prevencióVIH 

Per una altra banda, l’Agència de Salut Pública de Catalunya aquest any llença una campanya sota el lema “Aixequem les mans per la #prevencióVIH”, que vol fer especial èmfasi en evitar noves infeccions i poder assolir l’objectiu 90-90-90 que ONUSIDA ha fixat per a l’any 2020. 90-90-90 significa augmentar al 90% la proporció de persones amb VIH diagnosticades, incrementar al 90% el nombre de persones en tractament i que, d’aquestes, el 90% tingui càrrega viral indetectable.
 
Anar a Notícies
 

 

 

© 2017 Fundació Autònoma Solidària - Tots els drets reservats