FAS > Actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Nou projecte de mentoria social amb joves de Sabadell
28.11.2016 Voluntariat  -  Es busquen estudiants voluntaris per participar com a mentors/es en un projecte pilot d’acompanyament socioafectiu i instrumental a joves de la zona nord de Sabadell en situació de vulnerabilitat social.

El Projecte Pilot Mentoria Juvenil està coorganitzat per l’Ajuntament de Sabadell, el Grup de recerca EMIGRA i la Fundació Autònoma Solidària (FAS) i pretén afavorir la implicació de la comunitat universitària de la UAB en l’acompanyament integral de joves adolescents en situació de vulnerabilitat social de l’Institut Jonqueres i Institut Joan Oliver de la zona nord de Sabadell.

El perfil de voluntariat demandat són estudiants de la UAB d’entre 20 i 30 anys, a partir de segon curs de grau, amb experiència i/o formació en l’àmbit social i amb adolescents en situació de vulnerabilitat social; amb habilitats socials i comunicatives i amb capacitat de posar-se en el rol de referent. La dedicació que es demana és d’unes 3 hores a la setmana. Aquest programa, com els altres voluntariats de la FAS, permet la possibilitat de reconèixer-lo amb crèdits ECTS.

La tria dels instituts s’ha fet en funció de l’índex de joves en situació de vulnerabilitat social d’aquests dos centres sabadellencs. Tal i com recull un informe recentment publicat (Bonal et al. 2015), l’estatus social i cultural de les famílies condiciona un 23% més els resultats l’any 2012 del que ho feia l’any 2003. En aquest sentit, el percentatge d’alumnat amb dificultats per assolir l'èxit escolar és gairebé 6 vegades superior entre els alumnes de nivell socioeconòmic baix. Per aquest motiu, i en el marc dels programes socioeducatius que impulsa la FAS, el Projecte Pilot Mentoria Juvenil pretén crear ponts per als joves en situació de vulnerabilitat social aprofitant els beneficis que el voluntariat i la mentoria aporta tant als adolescents com als mentors en un aprenentatge i creixement compartits.

En paral·lel a l’acció directa, aquesta iniciativa, serà també una eina de recerca avaluativa. El Grup de recerca EMIGRA, expert en recerca sobre desigualtats educatives, diversitat cultural i minories ètniques, s’encarregarà d’explorar i analitzar l’experiència i els resultats per tal d’ampliar la recerca sobre el tema. A partir de l’avaluació del projecte pilot, proposarà un projecte de mentoria amb més fonaments empírics en el context sociopolític i econòmic concret  de Sabadell. Les persones mentores, així doncs, formaran part de la recerca vinculada.

Les persones interessades s’han d’inscriure en aquest formulari  o poden demanar més informació a: pr.compromis.social@uab.cat/ 93 581 4714.
 
 
Anar a Notícies
 

 

 

© 2017 Fundació Autònoma Solidària - Tots els drets reservats