FAS > Actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Nova jornada d'anellament d'aus al Campus
14.03.2016 Voluntariat  -  La FAS, en coordinació amb l'Oficina de Medi Ambient, van organitzar un nou matí formatiu per anellar els ocells del Campus de Bellaterra el passat divendres 11 de març. Van anellar-se 20 exemplars de 9 espècies diferents.

L'anellament científic d'ocells és un mètode d'estudi basat en el marcatge individual de les aus. Qualsevol registre d'un ocell anellat pot oferir gran quantitat d'informació sobre la seva biologia, especialment pel que fa als seus desplaçaments.

Amb l'objectiu de fer créixer el coneixement sobre les aus del campus de Bellaterra de la UAB, l'Oficina de Medi Ambient (OMA) i la FAS organitzen, en diverses ocasions, jornades d'anellament d'aus del Campus.

L'última va celebrar-se el passat divendres 11 de març i van assistir-hi al voltant de 14 persones que van anellar un total de 20 exemplars de 9 espècies diferents. Concretament, 1 de pit-roig, 2 de mallerengues cuallargues, 2 de mosquiters comuns, 3 de bruels (un d'ells anellat a la sessió anterior), 1 de mallarenga carbonera, 1 de bitxac comú, 3 de cotxes fumades, 2 demerles i 4 de pinsans comuns. Cal destacar que alguns dels exemplars ja presentaven indicis de reproducció.

En les jornades que ja s'han dut a terme anteriorment, els mesos d'octubre i de desembre, es van anellar un total de 68 exemplars de 12 espècies diferents

Per a més informació sobre l'anellament, consulteu el web de l'Institut Català d'Ornitologia.
Imprimir
Anar a Notícies
 

 

 

© 2016 Fundació Autònoma Solidària - Tots els drets reservats