FAS > Actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Justícia organitza un taller de gènere al CP Wad-Ras per celebrar el Dia de la Dona
16.03.2016 Programes Socials  -  Un total de 20 dones van participar en una sessió reflexiva i de debat al voltant dels rols i les pressions de gènere al Centre Penitenciari Wad-Ras de Barcelona per celebrar el Dia Internacional de les Dones.

Diferents dinàmiques amb el gènere com a tema central van protagonitzar el taller que el Programa de Justícia de la FAS va organitzar al Centre Penitenciari de Dones Wad-Ras el passat dimecres 9 de març amb motiu del  Dia Internacional de les Dones. Un total de 15 dones internes, 2 voluntàries, 2 educadores i la persona responsable de la FAS van participar en l'activitat.

La sessió va començar amb la presentació de cadascuna, per conèixer-se i trencar el gel. A continuació, la tasca va ser la de la dibuixar, per grups, la silueta del cos d'una dona que cadascuna visualitzava a la seva ment. A més, d'entre un seguit de paraules proposades, com ara "sensible", "mare", "forta", entre d'altres, cadascuna de les participants va escollir aquelles que a elles les fessin sentir dones. El següent pas va ser debatre i reflexionar conjuntament sobre els models i els sentiments respecte dels cànons o realitats que giren al voltant de les dones. 

Les dones participants van endinsar-se en el taller, compartint experiències pròpies i vivències personals, implicació que va enriquir el debat i va permetre aprofundir en la realitat de les pressions i els rols de gènere. D'aquí que el taller fos molt ben valorat per totes les dones participants.
Imprimir
Anar a Notícies
 

 

 

© 2016 Fundació Autònoma Solidària - Tots els drets reservats