FAS > Salut > Serveis > Xiringu

El Xiringu és un punt itinerant d’assessorament i informació en temes de promoció de la salut dirigit a tots els i les estudiants del campus. Està atès per estudiants de la UAB, voluntariat i estudiants de psicologia que fan les seves pràctiques curriculars al Programa de Salut. Aquestes persones reben una formació com a agents de salut que garanteix que puguin donar resposta a les principals qüestions plantejades per les usuàries i usuaris del Xiringu.

El punt clau d’aquest servei és la relació d'iguals que s'estableix entre l'estudiant que consulta i l'estudiant que assessora, una relació de tu a tu.

El Xiringu va sorgir a partir del projecte europeu de prevenció a les drogodependències i altres conductes de risc en àmbit universitari "En plenes facultats", basat en l'educació entre iguals.

A més, al Xiringu es distribueixen gratuïtament diferents materials preventius sobre drogues, malalties de transmissió sexual i alimentació, així com preservatius masculins i femenins. Si vols també pots venir a l’Espai Solidari de la FAS (plaça Cívica, davant de l’Abacus) a buscar material de prevenció.

On és el Xiringu? El Xiringu és un punt itinerant. Es mou per les diferents facultats i també periòdicament el podeu trobar a la Vila Universitària (Xiringu Vilatà), davant del frankfurt.

Descarrega't el CALENDARI DEL XIRINGU 2016

© 2016 Fundació Autònoma Solidària - Tots els drets reservats