Córrer la veu  Notícies del Servei de Biblioteques de la UAB
     Número 121, 15 de setembre de 2003 
                                 Hemeroteca    i     Redacció 

Accés als 1.700 títols de revistes de ScienceDirect (Elsevier)
http://www.sciencedirect.com

Des del passat mes de juliol, el Servei de Bibioteques de la UAB té accés a unes 1.700 revistes electròniques presents a la plataforma SCIENCEDIRECT de l'editorial Elsevier.

El paquet SCIENCEDIRECT, subscrit a través del Consorci de Biblioteques Universitàries de Catalunya, inclou títols de la mateixa editorial Elsevier, d'Academic Press i de HarcourtHealth Science, així com la base de dades Medline.

Cal fer esment que substitueix el servei local Decomate com a plataforma  de consulta de les revistes de l'editorial Elsevier. Amb aquest canvi, s'amplien substancialment els continguts disponibles i les prestacions de la interfície.

La cobertura temàtica d’aquest paquet és multidisciplinar amb títols d'alt factor d'impacte. La consulta és per a un nombre d’usuaris simultanis il·limitats connectats a través de la xarxa UAB. A més de les opcions habituals de cerca i recuperació d'articles (es pot accedir als títols alfabèticament, agrupats per 20 grans àrees del coneixement o bé fer cerques per contingut), s’ofereix la personalització de la interfície i funcions d'alerta per als usuaris que es vulguin registrar. La integració amb els serveis d'altres editorials es realitza a través de la participació en la iniciativa CrossRef.

La subscripció comprèn els fons dels últims 4 anys, més l'actual, per als títols nous d'Elsevier i de HarcourtHealth Science; des del 1995, per als títols que la UAB tenia subscrits amb anterioritat a través de Decomate i des del 1996 per als títols d'Academic Press.

Trobareu guies d'usuari i altres informacions a:
http://www.info.sciencedirect.com/user_help/user_guides/index.shtml
 

Nou servidor de bases de dades científiques
http://www.bib.uab.es/cdrom/index.html

El Servei de Biblioteques ha posat en funcionament un nou sistema informàtic d’accés a les bases de dades científiques que substitueix l’anterior xarxa de CD-ROM.

Aquest canvi tecnològic permet una major flexibilitat en l’accés i,  en un futur proper, la incorporació de nous títols que ara es troben únicament disponibles localment en alguna biblioteca.

Per accedir la primera vegada a alguna de les bases de dades del servidor cal instal·lar el client ICA en el propi PC. Les instruccions d’accés es troben a l’adreça: http://www.bib.uab.es/cdrom/insica.htm.

S’han modificat les pàgines web del Servei de Biblioteques que ressenyaven les bases de dades disponibles de manera que ara és possible obtenir-ne llistes per títols, matèries i modalitat d’accés. Cal recordar que també es pot accedir a les bases de dades a partir del catàleg.
 

Servei de Xarxes Privades Virtuals. Millores en el servei d'accés remot

El servei de xarxes privades virtuals (VPN), que el Servei d’Informàtica ofereix des del mes de juliol, permet treballar com a usuari de la UAB tot i estar accedint des de fora de la xarxa de la Universitat. Està dirigit a totes aquelles persones que accedeixen remotament a la UAB per mòdem, ADSL o altres tecnologies similars amb adreces externes, i per tant, complementa el sistema d’accés des dels mòdems UAB o del CESCA.
Els requisits i detalls de connexió els trobareu a la web del Servei d’Informàtica, a l’adreça http://si.uab.es/si/vpn/.

Aquest servei permet la consulta de la biblioteca digital del Servei de Biblioteques des de fora de la UAB : bases de dades, revistes electròniques, Decomate, etc.
 
 
Unitat Tècnica i de Projectes.