Biblioteques UABHomepage de la biblioteca


OpacPrestecBiblioteques UABHomepageCD-ROMInternet

Exposició bibliogràfica sobre...

Transports: tres anys de commemoracions a Catalunya (1997-1999)

Imatge d'un tren
(imatge extreta  de la web del Museu del Ferrocarril de Vilanova i la Geltrú)

 

Entre els anys 1997 i 1999 es compleixen tres aniversaris prou importants pel que respecta als transports públics a Catalunya:

  • Ferrocarril: 150 anys (Mataró 1848-1998)
  • Metro: 75 anys (Barcelona 1924-1999)
  • Tramvia: 125 anys (Barcelona 1872-1997)

La Biblioteca de Ciències Socials us ofereix amb aquesta exposició sobre Transports: tres anys de commemoracions a Catalunya (1997-1998) una mostra dels seus fons bibliogràfics i una guia per poder ampliar aquesta  informació, tot indicant les comandes que heu d'emprar al catàleg informatitzat de la UAB, les bases de dades que podeu consultar, adreces Internet d'aquesta temàtica i, per últim, el llistat bibliogràfic dels documents que té la Biblioteca sobre aquest tema.

 

Icona opac Catàleg informatitzat

Podeu fer la cerca de temes relacionats dins el catàleg informatitzat de les biblioteques de la UAB http://www.babel.uab.es, tot seleccionant del desplegable el camp que us interessi. Alguns termes de cerca poden ser:

Per matèries:

Ferrocarrils
Metros
Tramvies
Transport de viatgers
Transport ferroviari
Transport urbà

Us recordem que podeu consultar també el Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (http://www.cbuc.es/ccuc).

 

Icona cd Bases de dades

A la pàgina web sobre bases de dades dins http://www.bib.uab.es  trobareu les bases de dades disponibles a la UAB en diversos llistats: alfabètic, per matèries i pels diferents accessos. Alguns títols d'interès poden ser: d'àmbit multidisciplinar CSIC, Sociological abstracts per sociologia, Abi-Inform sobre economia, BDA Aranzadi per informació jurídica, etc.

 

Icona web Internet

A través de l'Internet es pot accedir a algunes adreces sobre transports:

Podeu trobar més informació a partir de cercadors generals (Google, Yahoo, Altavista...) o bé a partir de la selecció de recursos temàtics del Servei de Biblioteques (http://www.bib.uab.es).

 

Icona llistat Llistat bibliogràfic

Consulteu el llistat bibliogràfic sobre les obres de Transports: tres anys de commemoracions a Catalunya (1997-1999), que podeu trobar a la Biblioteca de Ciències Socials.

 

Recordeu que podeu consultar les exposicions bibliogràfiques realitzades per la Biblioteca de Ciències Socials des de la pàgina principal del Servei de Biblioteques (http://www.bib.uab.es).

 


Per informació i assessorament sobre el funcionament del catàleg i les bases de dades, adreceu-vos a la Unitat de Referència i Informació Bibliogràfica (Taulell de Revistes), o apunteu-vos als cursos que organitzem.


Pàgina preparada per la Biblioteca de Ciències Socials
Informació tancada el 9 de març de 1999.
Podeu fer comentaris.