Biblioteques UAB
Homepage de la biblioteca
OpacPrestecBiblioteques UABHomepageCD-ROMsInternet
 

Un recorregut per la Biologia molecular

Exposició bibliogràfica, febrer 2000


Fons documental Bases de dades Publicacions  seleccionades 
 


En quin moment de la història de les ciències apareix la Biologia Molecular? Ningú pot determinar-ho amb precisió, però, és ben segur que l'article de l'any 1953 sobre l'estructura del DNA de Watson i Crick, que reproduïm en aquesta exposició, va ésser una de les primeres passes d'aquesta àrea del coneixement. Des d'aleshores la Biologia Molecular ha estat una de les àrees científiques amb un creixement més espectacular.
La Biblioteca de Ciències i d'Enginyeries ha elaborat una mostra de la bibliografia disponible comptant amb la col.laboració del professor Joan Ramon Daban. Tantmateix, aquesta pàgina pretén servir també com a guia dels recursos disponibles per a ampliar i actualitzar la informació.
 
 
 


Bases de dades bibliogràfiques (*)
 

  • Life sciences collection (http://erl.uab.es:8555) (lliure accés des d'ordinadors de la UAB o mitjançant connexió a la Xarxa de CD-ROM de la UAB). Agrupa diversos butlletins de resums publicats per la CSA (Cambidge scientific abstracts), entre ells: Biochemistry abstracts, Genetic abstracts, Human genome abstracts i Biotechnology research abstracts

  •  
  • Current contents. Life sciences.  (consultable només des de la pròpia Biblioteca de Ciències i d'Enginyeries). Publicat per l'ISI (Institute for Scientific Information). Inclou els sumaris i els resums de nombroses revistes i llibres de biologia molecular. S'actualitza setmalment. 
  • Medline (http://www.cbuc.es/5digital/5mcdigital.htm) (lliure accés des d'ordinadors de la UAB o d'altres universitats del Consorci de biblioteques universitàries de Catalunya). Inclou nombroses revistes de biologia molecular.

  •  
  • Science citation index  (accés des de la  Bilioteca de Medicina). Publicat per l'ISI. Inclou nombroses publicacions de biologia molecular. S'actualitza trimestralment.

 Bases de dades a Internet 

Fons documental: què hi ha a les biblioteques de la UAB

Consultant el Catàleg de les biblioteques de la UAB (http://www.babel.uab.es) podeu conèixer totes les publicacions disponibles. A continuació us suggerim alguns dels temes més representatius:(*)Nota:  La Biblioteca de Ciències i d'Enginyeries us ofereix tot un seguit de cursets per a aquells que vulgueu conèixer el funcionament d'aquestes bases de dades. Demaneu informació al Taullell de préstec o bé adreceu-vos a la pàgina següent: http://www.bib.uab.es/ciencies/formacio.htm.

Pàgina preparada per la Biblioteca de Ciències.
Darrera actualització: 10 de gener 2000. Podeu fer comentaris.