Biblioteques UAB
Homepage de la biblioteca
OpacPrestecBiblioteques UABHomepageCD-ROMsInternet

Robert Huber

Exposició bibliogràfica, 13-17 de novembre 2000

Publicacions de Robert Huber Rhodopseudonomas viridis Fons UAB Bases de dades Llibres de text

 

El 15 de novembre la UAB investirà doctor honoris causa al professor Robert Huber, director de l'Institut de bioquímica Max Planck. Coincidint amb  aquest acte la Biblioteca us ofereix una breu mostra de les aportacions de l'equip del professor. 
Robert Huber, juntament amb Johann Deisenhofer i Hartmut Michel, l'any 1988 va rebre el Premi Nobel de química per la resolució de l'estructura tridimensional d'un centre de reacció fotosintètic, concretament el centre de reacció fotosintètic del bacteri Rhodopseudonomas viridis, anàleg al del fotosistema II de les plantes. La determinació de l'estructura, visualitzada a nivell atòmic per mitjà d'anàlisis cristal.logràfiques amb raigs X, va suposar un enorme esforç tant pel tamany de la macromolècula (més de 10000 àtoms) com per tractar-se d'un complex difícil d'aïllar i de cristal.litzar. La mostra us permet de seguir el resultat de les investigacions    així com el seu reflex en els llibres de text.
 
 

Més informació:
 

 • Autònoma actualitat (http://www.uab.es/actualitat/dosframes.htm)

 •  
 • Max Plank Institute (http://www.biochem.mpg.de/xray/)

 •  
 • Autobiografia (http://www.nobel.se/chemistry/laureates/1988/huber-autobio.html)

 •  

   
   
   


  Estructura del bacteri Rhodopseudonomas viridis
   
   


   (imatge extreta de la base de dades del NCBI, National center for biotechnology information, USA)
      


  Bases de dades bibliogràfiques 
   

  • Life sciences collection (http://erl.uab.es:8555) (lliure accés des d'ordinadors de la UAB o mitjançant connexió a la Xarxa de CD-ROM de la UAB). Agrupa diversos butlletins de resums publicats per la CSA (Cambidge scientific abstracts), entre ells: Biochemistry abstracts, Genetic abstracts, Human genome abstracts i Biotechnology research abstracts

  •  
  • Current contents. Life sciences.  (consultable només des de la pròpia Biblioteca de Ciències i d'Enginyeries). Publicat per l'ISI (Institute for Scientific Information). Inclou els sumaris i els resums de nombroses revistes i llibres de bioquimica. S'actualitza setmalment. 
  • Medline (http://www.cbuc.es/5digital/5mcdigital.htm) (lliure accés des d'ordinadors de la UAB o d'altres universitats del Consorci de biblioteques universitàries de Catalunya). Inclou nombroses revistes de bioquímica.

  •  
  • Science citation index  (accés des de la  Bilioteca de Medicina). Publicat per l'ISI. Inclou nombroses publicacions de bioquímica. S'actualitza trimestralment.

   Llibres de text

   
   Garrett, Reginald H.
   Biochemistry / Reginald H. Garrett, Charles M. Grisham. -- 2nd ed. -- Forth Worth [etc.] : Saunders College Publishing: Harcourt Brace College, cop. 1999
      Ciències- 1r i 2n cicles   577.1 Gar                1500713987   
   Mathews, Christopher K.
   Biochemistry / Christopher K. Mathews, K.E. van Holde. -- 2nd ed. -- Menlo Park, California [etc.] : Benjamin/Cummings, cop. 1996
      Ciències- 1r i 2n cicles   577.1 Mat                1500606353   
   Stryer, Lubert
   Bioquímica / Lubert Stryer. -- 4ª ed. -- Barcelona [etc.] : Editorial Reverté, cop. 1995
      Ciències- 1r i 2n cicles   577.1 Str                1500517858   V.2
   Voet, Donald
   Biochemistry / Donald Voet, Judith G. Voet. -- 2nd ed. -- New York [etc.] : Wiley, cop. 1995
                  Ciències- 1r i 2n cicles   577.1 Voe                1500606321
   

  Fons documental: què hi ha a les biblioteques de la UAB

  Consultant el Catàleg de les biblioteques de la UAB (http://www.babel.uab.es) podeu conèixer totes les publicacions disponibles. A continuació us suggerim alguns dels temes més representatius:


   


  Pàgina preparada per la Biblioteca de Ciències i d'Enginyeries
  Darrera actualització: 16 de novembre de 2000. Comentaris al webmaster.