Col·lecció d'Història de la Informàtica


Fons
Pla de col·lecció
Recursos digitals
Donatius
El propòsit d'aquesta col·lecció és impulsar un fons per a la investigació a Catalunya de la història de la informàtica. Un grup de treball integrat per la Biblioteca, el Servei d’Informātica, el Departament d’Informātica i el Centre d’Estudis d’Histōria de les Cičncies (CEHIC), s'ha encarregat de perfilar i projectar-ne el contingut, concretat en un pla de col·lecció específic.

En la selecció bibliogràfica inicial s'han triat fonts primàries per a la recerca, majoritàriament monografies anteriors a 1990, complementades amb historiografia informātica i altres fonts secundàries com ara diccionaris, biografies, revistes especialitzades, etc. El fons es nodreix de donatius d'altres biblioteques, de donatius de particulars i/o institucions i per adquisició de bibliografia actual. Quant al contingut, s’han definit quatre eixos temātics:
  1. Precedents de la informātica: dčcades de 1950 i 1970.
  2. Incorporaciķ de la informātica a l’empresa.
  3. Introducciķ i divulgaciķ de la microinformātica: dècades posteriors a 1980
  4. Cultura informātica.
Per cončixer-ne més detalls, us recomanem llegir la ressenya publicada a revista del Servei de Biblioteques, Biblioteca Informacions, núm. 28, juliol de 2004.

Pàgina preparada per la Biblioteca de Ciències i d'Enginyeries.
Darrera actualització: 1 de juliol de 2004. Podeu fer comentaris.