Seguretat de xarxes

Servei de Biblioteques UAB

Inici

Biblioteca Universitària de Sabadell

 

Presentació

 

No fa massa dies algú em plantejava: “si veiem Internet com un mar, ¿es pot dir que estem navegant per la banyera de casa?, ¿com ho podem fer per anar a racons no explorats d’aquest mar?”

Heus aquí que des de la Biblioteca Universitària de Sabadell ens presenten una excel•lent oportunitat, no només d’eixamplar els àmbits de la nostra navegació, sinó també d’ampliar els nostres coneixements i millorar la nostra formació sobre la seguretat de les xarxes.

La seguretat de les xarxes és un tema que ha passat en pocs anys de ser considerat com a opcional a ser considerat com a imprescindible en qualsevol instal•lació que es vulgui dur a terme. El creixement de les amenaces que provenen d’Internet ha estat tan elevat, que qualsevol que vulgui connectar-hi una xarxa –ni que sigui la xarxa pròpia de casa, formada només per un mòdem ADSL i un únic ordinador- farà bé de preveure quins elements de seguretat posarà per impedir les entrades il•lícites a aquesta xarxa, ja siguin de persones o de programes.

La terminologia i els conceptes al voltant de la seguretat de les xarxes són prou amplis i diversos (anant des de qüestions tècniques a qüestions legals, passant per qüestions socials) que reculls com el que segueix són de gran utilitat. Còmodament podreu fer consultes sobre seguretat de xarxes al catàleg de la nostra universitat i al col•lectiu de les universitats catalanes, cercar a la biblioteca digital i a les bases de dades sobre articles científics, i visitar un munt d’enllaços interessants sobre seguretat a Internet.

A tots els que passeu per aquí, benvinguts a bord i bona travessa!

 

Joan Borrell
Professor del Departament d'Enginyeria de la Informació i de les Comunicacions

 

 

 


Imatges de la capçalera de l'empresa Sprint i del trailer de la pel·lícula Hackers.

Pàgina preparada per la Biblioteca Universitària de Sabadell.
. Comentaris al webmaster