presentació
l'homenot
bibliografia biografia enllaços

ENLLAÇOS

Any Joan Coromines. Web creada per la Generalitat de Catalunya que pretén donar tota la informació sobre Joan Coromines i sobre la seva obra. També s'hi pot trobar el calendari d'activitats programades en homenatge al filòleg.

Pàgina de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana. Conté biografia, publicacions i altres informacions .

Biografia, fotografies, i sobre l'Onomasticon Cataloniae, de la pàgina Noms dels pobles del Vallès, El Vallès Occidental, basat en l'obra de Joan Coromines

Presentació com a membre de l'Institut d'Estudis Catalans

Homenatge l'IEC a Joan Coromines, en el centenari de la seva naixença (2005) .La Secció Filològica de l'Institut d'Estudis Catalans organitza diverses activitats per a celebrar el centenari de la naixença del seu il·lustre membre Joan Coromines, les quals tindran lloc els mesos d'abril i maig de l'any 2005. Destaca un cicle de conferències en què intervindran Antoni M. Badia i Margarit, Eva Buchi, Max Cahner, Aitor Carrera, Germà Colón, Carles Duarte, Joan Ferrer, Josep Ferrer, Aina Moll, José Antonio Pascual, Joan Pujadas i Xavier Terrado.

Departament de Filologia espanyola de la UAB en la qual hi figuren els grups de treball i investigació relacionats amb diversos aspectes de la literatura i la filologia. Un d'aquests projectes és Explotación de datos y complementación del Diccionario crítico etimológico castellano e hispánico (DCECH) de J. Corominas y J. A. Pascual

 

Joan Coromines / Wikipendia, Enciclopèdia Lliure. Nota biogràfica, principals publicacions, premis i enllaços

Joan Coromines / pàgina dels Centres d'Estudis Pedagògics

Premis Joan Coromines / pàgina de la Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana

Pàgina personal de F. Marcos Marín, del Laboratorio de Lingüística Informàtica, de la Universidad Autònoma de Madrid. Conté dos articles publicats a la revista La Corónica 1997 en un volum coordinat per  ell en motiu de la mort de J. Coromines.

Buidatge d'articles de l'estat de la qüestió consultable al Centre de Documentació en Sociolingüística de la Secretaria de Política Lingüística. Estat de la qüestió: monogràfics: Fabra-Coromines: dos pilars de la llengua catalana / Pàgina de la Generalitat, Centre de Documentació en Sociolingüística.

Correspondència de J. Giner a Joan Coromines / E. Casanova, a la pàgina de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua

Epistolari Joan Coromines & Josep Pla, ressenya a Destino sobre la publicació de l'epistolari Pla-Coromines

Necrològica de la Universitat de Chicago

 

 


abril 2005 - Hipatia - Biblioteca d'Humanitats - UAB - Altres webs temàtiques

Crèdits i agraïments