Josep Egozcue i Cuixart, nascut l'any 1940 a Barcelona, va ser un dels pioners de l'estat espanyol en la investigació de tècniques de reproducció assitida que van permetre la fecundació in vitro. Va ser un dels fundadors de la Universitat Autònoma de Barcelona , era professor emèrit i va ser secretari general i vicerector de Relacions exteriors i campus amb l'equip del rector Ramon Pascual, època en la qual, entre d'altres, es van elaborar els primers estatuts democràtics de la UAB

Doctor en medicina i cirurgia per la Universitat de Barcelona i especialista en Biologia Cel·lular, va ser catedràtic de Biologia Cel·lular de la UAB i dirigia el grup de citogenètica de l'Institut de Biotecnologia i Biomedicina "Vicent Villar Palasí" (IBB). També va dirigir el departament de genètica del Centre Regional de Primats d'Oregón (Estats Units) i el Departament de Citogenètica de l'Institut d'Investigacions Citològiques de València (vegeu els trets més destacts de la seva trajectòria professional ).

El dia 5 de juliol de 2006 la UAB va fer un acte en memòria seva, organitzat pel Departament de Biologia Cel•lular, de Fisiologia i d'Immunologia. Les biblioteques de Ciències i d’Enginyeries i de Medicina s’han sumat a aquesta iniciativa i, en col•laboració amb el Departament, hem triat una mostra de les seves publicacions per il•lustrar la destacada trajectòria científica en les especialitats de citogenètica, reproducció humana i bioètica. Podeu adreçar-vos a les respectives biblioteques per veure les exposicions (vegeu fotos).

En aquesta web hi trobareu tota la documentació que ha servit de base per fer aquesta exposició, així com un póster commemoratiu que resumeix el contingut de les exposicions i de la web i el fotomuntatge presentat en l'acte commemoratiu.

Nota: La Biblioteca de Ciències i d'Enginyeries és dipositària del llegat del Dr. Egozcue, presentat oficialment en l'acte d'inauguració del curs 2007-2008. Trobareu la informació del fons a l'adreça: Fons Egozcue.