70's Spectaculum Interruptum: II jornades de dedat sobre el repertori teatral
il.lustracio
 

Presentació

 

Les II Jornades de Debat sobre el Repertori Teatral Català reuniran, els propers dies 27 i 28 d'abril, professionals del món de l'escena catalana amb els crítics i els historiadors de l'espectacle. En aquesta ocasió, el centre del debat serà revisar les idees, els propòsits i les actuacions que van definir les arts escèniques als Països Catalans en la dècada dels setanta, així com valorar quina ha estat la seva herència artística i social dins del panorama creatiu d'avui. Amb el nom de 70s: spectaculum interruptum?, i organitzades pel Grup d'Estudis de Literatura Catalana Contemporània de la UAB, del  Departament de Filologia Catalana, les Jornades tenen el suport de gran part del món teatral català: l'Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC), la Coordinadora de Sales Alternatives de Catalunya (COSACA), l'Institut del Teatre de Barcelona i la Institució de les Lletres Catalanes hi col·laboren activament.

Les jornades de debat, que tindran lloc a cavall entre l'Institut del Teatre (dia 27) i la UAB (dia 28), són la culminació de més de tres mesos d'intensa activitat a les sales alternatives de Catalunya per recuperar els autors més influents dels setanta. Sota el títol L'Alternativa dels 70, s'han organitzat activitats per recuperar la memòria d'uns autors que van renovar el panorama teatral a Catalunya fa més de 30 anys.
 

El Teatre Tantarantana, la Sala Beckett, l'Espai Brossa, el Versus Teatre i la Sala Muntaner han representat a Barcelona obres de Jordi Teixidor, Alexandre Ballester, Manuel Molins, Rodolf Sirera i Ramon Gomis. Han participat també a L'Alternativa dels 70 la Sala La Planeta, de Girona, el Teatre de Ponent, de Granollers, o el Talia, de València. A més, la Societat General d'Autors i Editors (Sgae) s'ha sumat també a la iniciativa, i ha fet lectures dramatitzades d'altres autors dels 70 com Jaume Melendres, Josep Maria Muñoz i Carles Reig.

La Biblioteca d'Humanitats juntament amb el Departament de Filologia Catalana de la UAB ha realitzat aquesta exposició sobre el Repertori teatral català dels '70

 

 abril 2006 - Hipatia - Biblioteca d'Humanitats - UAB - Altres webs temàtiques

Contingut: Marina Carbonell i Ana Escañuela
Disseny: Santi Muxach