exili - BCHG Exili - Exposicions virtuals Exili - Camins de l'exili Exili - Presentació Exili - L'exposició Exili - Multimèdia Exili - Exili a la xarxa Exili - Exili al catàleg
Exili - menú1
Exili - banner
Exili - menú2
Exili - Perthus

Els camins de l'exili: 1939
Presentació


S’han complert 70 anys del final de la guerra civil a Catalunya, “la Retirada” i els primers camps de concentració i l’exili. Per aquest motiu, el Grup d’Estudis de Comunicació i Política (GECP) va realitzar una mostra a la sala d’exposicions de la Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General de la UAB, que ara difonem també en una exposició virtual.

La gravetat de les fractures socials que es van produir amb la guerra civil 1936-1939 obliguen a mantenir ben present la memòria d’aquells fets, per tal que els esforços per a superar-los tinguin continuïtat i permetin constituir una societat sense les fractures que es van produir. Tots els esforços per posar a l’abast dels ciutadans que no van viure aquells esdeveniments tenen aquest propòsit.

La mostra que us oferim pretén aportar elements per a què cadascú es faci una idea del què va succeir i pugui reflexionar sobre aquelles divisions en la societat i com ha d’actuar-se ara per tal que no se’n produeixin d’altres semblants.

 

Dr. Eugeni Giral
Director del GECP

 

© BCHG ~ UAB ~ Juny 2009