Presentació

The new reading room: anywhere, anytime

Exposició sobre llibres electrònics d'accés amb codis QR

La Biblioteca de Ciències Socials considera que cal aprofitar les noves tecnologies a favor dels serveis que aquesta ofereix als seus usuaris i, per tant, l'aparició d'aquest nou sistema d'emmagatzematge d'informació, els codis QR, es pot utilitzar per aproximar i facilitar la cerca dels llibres electrònics que disposa el Servei de Biblioteques de la UAB sobre algunes matèries concretes.

 

El codi QR és un sistema per emmagatzemar informació en una matriu de punts o un codi de barres bidimensional, a la qual podem accedir a través de dispositius de captura d'imatges (càmera de fotos de telèfon mòbil, webcam, etc.). L'adreça web capturada és el resultat de la cerca efectuada sobre els llibres electrònics d'una matèria concreta, accessibles a través del catàleg de les Biblioteques de la UAB.

 

És per aquest motiu que a partir del mes de juliol es podran trobar codis QR a les prestatgeries de les plantes 0 i -2 de la Biblioteca de Ciències Socials, al principi d'alguns topogràfics i al costat dels llibres corresponents a a aquella matèria concreta. Per tant, a més de poder consultar els llibres físicament, també es podran consultar "in situ" els llibres electrònics de la mateixa matèria.

 

En principi, el codi QR s'ha aplicat a alguns dels topogràfics de la Biblioteca de Ciències Socials. L'objectiu és anar ampliant el nombre de codis QR i, per tant, també el nombre de llibres electrònics accessibles a través d'aquest nou sistema.

 

Jordi Albero Zaragoza
Bibliotecari de la Biblioteca de Ciències Socials

Aquesta selecció de documentació digital d'àmbit públic ha estat facilitada pel Grup Antígona.


Assetjament sexual a la feina

Conflictes armats

Guies

Mutilació genital femenina

Juliol 2012 · Biblioteca de Ciències Socials