Exposició virtual

Contingut: Anna Hernández Frey amb la col·laboració d'Elisa Campos Pérez en l'apartat Cerca al catàleg

Disseny: Anna Hernández Frey

Exposició presencial

Muntatge i disseny: Josep Vicens-i-Planagumà

Agraïments

Agrair la col·laboració de Palau Antiguitats per autoritzar-nos l'ús de la imatge de la capçalera: Acte de les Corts Generals i Extraordinàries celebrades al Teatro Real de la isla de León (San Fernando, Càdis) el 24 de setembre de 1810, atribuït a Bonaventura Planella (1772-1844).

 

Detall de l'expositor

Dibuix a tinta a ploma i aiguada blanca.

Paper verjurat. 207 x 290 mm.

 

Interessantíssim testimoni gràfic que mostra la sala d'actes del Teatre de Comèdies de l'Isla de León amb els protagonistes i pares redactors de la Constitució. A la dreta destaca el tron reial buit i un retrat simbòlic del monarca sota pal·li. Marca d'humitat que cobreix més de la meitat del dibuix. A les parts no tacades l'aiguada blanca ha virat.

 

Així com del gravat que ha inspirat la figura al·legòrica del ciutadà català de l'exposició presencial: Ocupación de la Ciudadela de Barcelona y Castillo de Montjui por los Franceses en 29 de Febrero de 1808. Antonio Rodríguez (disseny i dibuix); Luís Fabri -actiu a inicis del XIX- (gravat); Josep Coromina -1766/1834- (editor).

Detall de l'expositor

Barcelona, ca. 1820

Aiguafort i burí. Paper verjurat

Petjada: 370 x 495 mm.

Paper: 380 x 510 mm.

 

 

 

 

(detall del gravat original)

 

El dibuix i el gravat pertanyen a l'exposició 1812. Constitució, conflictes, propaganda, que es pot visitar a Palau Antiguitats del 16 de febrer a l'11 de maig de 2012.

Març 2012 · Biblioteca de Ciències Socials