Els Nobel d'Economia 2013-2015

 

El proper dia 26 de novembre de 2015 el professor del Departament d'Economia Aplicada Xavier Ramos presentarà l'obra i trajectòria d'Angus Deaton, el premi Nobel d’Economia d’enguany. La Biblioteca de Ciències Socials acompanya aquest acte amb aquesta web i una exposició bibliográfica a l’entrada de la biblioteca, al voltant dels Nobel d’Economia dels últims tres anys. Així, aquesta exposició dóna continuïtat a una altra exposició sobre els Nobel d’Economia del 2006-2012.

 

El Nobel d'Economia s'anomena oficialment Premi de Ciències Econòmiques del Banc de Suècia en memòria d'Alfred Nobel, ja que no correspon al testament original de Nobel i va ser establert per l'Institut emissor suec el 1968 per commemorar el seu 300 aniversari.

 

La Reial Acadèmia de les Ciències sueca és l'encarregada d'atorgar el guardó, que té la mateixa dotació que la resta, uns 8 milions de corones sueques (uns 920.000 euros). S'entrega també el 10 de desembre, aniversari de la mort de Nobel, en la tradicional doble cerimònia a Oslo, per al Nobel de la Pau, i a Estocolm, per a la resta.

 

El "més jove" dels Nobel ha distingit a 73 persones en la seva història, però només una vegada a una dona, la nord-americana Elinor Ostrom, que va compartir el premi el 2009 amb el seu compatriota Oliver Williamson.

 

Presentació de l'exposició en power point dinàmic (Descarregar arxiu)

 

Cartell de l'exposició

Cartell de l'exposició

 

 

Novembre 2015 · UAB · Biblioteca de Ciències Socials