Qui som?

Què és BCTOT? [+]

Atenció personalitzada

  • Atenció personalitzada

Segueix-nos

Recursos documentals

  • AccesCasa
  • DDD
  • Mendeley
  • Pubmed
  • Scopus
  • Tobador
  • WOS

« Home

Dones remarcables – Dones de ciència

Enviat per Montse Monge | febrer 17, 2016

bctot_luanaGames

 

Des del 11 de febrer d’enguany (Dia internacional de les dones i nenes en la ciència) i fins el dia 8 de març (Dia internacional de la dona) les vitrines de la Biblioteca acullen l’exposició Dones remarcables – Dones de ciència, que ha comptat amb la col·laboració de la professora Gemma Garcia del Departament de Física, de la directora del Laboratori d’Ambient Controlat, na M. Ángeles Benítez, i del Deganat de la Facultat de Ciències.

A traves d’una breu descripció dels assoliments més importants realitzats per 16 científiques de reconegut prestigi en el camp de les ciències, les tecnologies, la enginyeria i les matemàtiques (STEM), es dóna visibilitat a la contribució de les dones a la ciència, així com s’aporten referents per a les noves generacions de noies interessades per les STEM.

Aquestes 16 científiques han estat seleccionades entre les 43 dones de disciplines variades retratades en el joc de cartes Women in Science, creat per Anouk Charles i Benoît Fries de Mont-real (Canadà) que es van enfrontar amb la dificultat de trobar models femenins inspiradors per la seva filla de 7 anys, més enllà dels rols i estereotips de gènere que proposa la societat en general, i els mitjans de comunicació en particular. Les il·lustracions són de Francis Collie, i el joc de cartes es pot descarregar lliurement de la pàgina web de Luana Games també en castellà.

L’exposició es completa amb la mostra dels llibres de les 16 científiques escollides i d’altres materials al hall de la Biblioteca. Tots ells els podeu trobar al catàleg de les Biblioteques de la UAB.


Publicat a General-estudiants | 2 comentaris »

2 respostes per a “ Dones remarcables – Dones de ciència”

  1. Dolors Herbera Says:
    26 febrer, 2016 a 18:00

    M’agrada l’exposició. Enhorabona per la idea!

    Pensant en el caràcter reivindicatiu de la jornada potser estaria bé també alguna vegada donar una idea de les dificultats que moltes d’aquestes dones es van trobar. Per example, sembla ser que per a Emmy Noether poder donar classes a la universitat era considerat un privilegi tant gran que durant més de 15 anys no li van pagra res per fer-ho!

  2. SMPR Says:
    2 març, 2016 a 15:43

    Moltes gràcies per la felicitació Dolors. Hem fet arribar la teva proposta als companys que preparen les exposicions i la tindran en compte perquè tal com ens dius les dificultats que han hagut de superar les dones científiques és un element important a tenir en compte si es vol fer un “retrat” de les seves trajectòries i aportacions.

    No dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres de nou per fer-nos suggeriments o per a qualsevol altre tema en què et puguem ajudar.

Comentaris

Si us plau, demostra que no ets un robot *