Crèdits

SEMINARI  
FUNDACIÓN ABOGADOS DE ATOCHA
14 de març de 2017
FACULTAT DE DRET
Universitat Autònoma de Barcelona
40-ANIVERSARIO-ABOGADOS-DE-ATOCHA (1) (1).JPG

Presentació

 


La Fundación Abogados de Atocha de Comisiones Obreras de Madrid treballa des de fa anys per a que el record dels advocats laboralistes del carrer Atocha 55 continuïn vius en la memòria de la societat i sobretot en la dels joves. És un homenatge continu als advocats assassinats el dia 24 de gener de 1977 al seu despatx: Luis Javier Benavides, Enrique Valdelvira, Javier Sauquillo, Serafín Holgado i Ángel Rodríguez, i als seus companys malferits, Alejandro Ruiz-Huerta, Luis Ramos, Dolores González i Miguel Sarabia.

 

La UAB a petició de la Facultat de Dret va signar el 15 de juny de 2011 un conveni de col·laboració amb l’esmentada Fundación per l’assignatura “Dictadura Franquista i Transició Democràtica” que s’imparteix actualment com optativa en els Graus de Dret i de Relacions Laborals.  L’objectiu d’aquest conveni és promoure les relacions de caràcter acadèmic i desenvolupar activitats de docència en matèries d’interès per a les dues institucions.

 

La Facultat de Dret va rebre el premi de la Fundación Abogados de Atocha en la seva 9à edició al febrer del 2013 com a reconeixement a la gran tasca docent portada a terme per aquesta assignatura.

 

Lliurament del premi

 

Anualment i en el marc de l’assignatura “Dictadura Franquista i Transició Democràtica” s’imparteix un Seminari per part de la Fundación Abogados de Atocha adreçat als estudiants i  a tota la comunitat universitària. Aquest curs fa 40 anys dels assassinats dels advocats laboralistes del carrer Atocha, 55 i la Biblioteca de Ciències Socials col·laborarà amb una exposició sobre aquests fets que s’inaugurarà el dia 14 de març de 2017 a les 13.45. Paral·lelament, hom podrà veure la pel·lícula Siete días de enero (J.A. Bardem, 1978) en la pantalla interior de la Biblioteca.

 

Seminari del 2015

 

 

Programa del Seminari

 

Matí
10h. Seminari a càrrec del Dr. Alejandro Ruiz-Huerta, President de la Fundación Abogados de Atocha i de les Sres. Cristina Almeida i Paca Sahuquillo.

12 h. Presentació del llibre Cristina, Manuela y Paca, Tres vidas cruzadas, entre la vida y el compromiso sobre les advocades laboralistes, Cristina Almeida, Manuela Carmena y Paca Sahuquillo dins de l’acte de la Facultat de Dret dedicat al Dia de la Dona. Intervindran dues de les seves protagonistes. Es tractarà de la influència dels despatxos laboralistes en la incorporació de les dones a l’advocacia, el seu treball al TOP, a les barriades, etc.

13.15 h. Inauguració de l’Exposició dedicada als 40 anys dels assassinats d’Atocha a la Biblioteca de Ciències Socials. Intervindran el Dr. Alejandro Ruiz-Huerta, President de la Fundación Abogados de Atocha i el Sr. Raúl Cordero, Vicepresident de la Fundación Abogados de Atocha.

 

Programa del Seminari

 

Tarda

16 h. Seminari per als estudiants de l’assignatura “Dictadura Franquista i Transició Democràtica” del torn de tarda.

El Seminari finalitzarà a les 18 h., aproximadament.

Els actes es celebraran a la Sala de Vistes de la Facultat de Dret.

 

40-ANIVERSARIO-ABOGADOS-DE-ATOCHA (1) (1).JPG
Si el eco de su voz se debilita, pereceremos.
PAUL ELUARD

 

Cartell de l'exposició, fet per Josep Vicens-i-Planagumà

Març 2017 · UAB · Biblioteca de Ciències Socials