Premis Nobel d'Economia 2016-2017

 

El proper dia 23 de novembre de 2017 el professor del Departament d'Economia i d'Història Econòmica Pedro Rey presentarà la conferència "Premio Nobel de Economía 2017 a la Economía del Comportamiento: Richard H. Thaler" (cartell de l'acte) . La Biblioteca de Ciències Socials acompanya aquest acte amb aquesta web i una exposició bibliográfica a l’entrada de la biblioteca, al voltant dels Nobel d’Economia dels últims dos anys. Així, aquesta exposició dóna continuïtat a una altra exposició sobre els Els darrers Premis nobel d'Economia 2013-2015.

 

En motiu del premi Nobel d'Economia del 2016, el Dr. David Pérez Castillo va fer una presentació sobre els guardonats Oliver Hart i Bengt R. Holmström, amb el títol "Contribucions a la teoria dels contractes" la Facultat d'Economia i Empresa

 

El Nobel d'Economia s'anomena oficialment Premi de Ciències Econòmiques del Banc de Suècia en memòria d'Alfred Nobel, ja que no correspon al testament original de Nobel i va ser establert per l'Institut emissor suec el 1968 per commemorar el seu 300 aniversari.

 

La Reial Acadèmia de les Ciències sueca és l'encarregada d'atorgar el guardó, que té la mateixa dotació que la resta, uns 8 milions de corones sueques (uns 920.000 euros). S'entrega també el 10 de desembre, aniversari de la mort de Nobel, en la tradicional doble cerimònia a Oslo, per al Nobel de la Pau, i a Estocolm, per a la resta.

 

El "més jove" dels Nobel ha distingit a 76 persones en la seva història, però només una vegada a una dona, la nord-americana Elinor Ostrom, que va compartir el premi el 2009 amb el seu compatriota Oliver Williamson.

 

 

 

 

 

 

Novembre 2017 · UAB · Biblioteca de Ciències Socials