A A A Contrast +/- Castellano   English
CERCA
Intranet i Campus Virtual
 LA FACULTAT    ELS ESTUDIS    MOBILITAT I INTERCANVI    INFORMACIÓ ACADÈMICA    RECERCA  
 Inici   Guia estudiant  Presentació del degà 
Presentació de la facultat

Benvolgudes i benvolguts,

Amb aquestes línies us vull donar la benvinguda a la Facultat de Dret de la UAB, i al curs acadèmic 2011-2012. És una benvinguda adreçada a tota la comunitat que conformem la Facultat: estudiants de totes les titulacions que impartim, personal d'administració i serveis, i professorat que fem la tasca docent i investigadora al centre. I és una benvinguda que enguany també es especial, perquè fa quaranta anys que varem començar la docència de la titulació de Dret al Campus de la UAB, justament al mateix edifici que avui ocupem, encara que pensem que sensiblement millorat per les obres més recents.

Afrontem un curs ple de reptes: inici del segon curs del grau de dret, dels dobles graus; inici del tercer curs dels graus de relacions laborals i de criminologia, desprogramacions progressives d'alguns cursos de titulacions a extingir, i també d'algunes assignatures; tot plegat emmarcat en un context econòmic força complicat que ens ha obligat dur a terme reajustaments i contenció en la despesa. Això no obstant, hi ha una qüestió a la que no estem disposats a renunciar, com és la qualitat de l'ensenyament i de la recerca que realitzem. Aquesta ha estat una opció que sempre hem mantingut, i de la que donem garanties de continuïtat i millora. És fruit del nostre compromís amb la universitat pública, amb els estudiants, i amb la societat en general que ens fa aquest encàrrec i que ens confia la formació dels joves (i en ocasions, no tan joves) que en algun moment més proper que llunyà sereu els responsables del nostre País.

Però aquesta confiança no ens la fa, la societat, tant sols als qui som responsables de la docència, recerca o administració de la Facultat, sinó també a vosaltres, estudiants. Confia en el vostre esforç, el vostre estudi i, en definitiva, en el vostre èxit acadèmic per progressar i fer-la avançar per a ser més justa, més solidària i més respectuosa, sempre sota el paraigua dels principis democràtics, de participació i de tolerància, que en cap cas no podem oblidar. I aquest és un punt que tradicionalment trobareu a les meves intervencions. Tots plegats formem part d’una universitat pública i de primera línia, que és, a més, un campus d'excel·lència internacional. En tant que part d'aquesta comunitat pública, tenim el deure, cadascú de nosaltres, d'esforçar-nos a ser els millors en la tasca que tenim encomanada: estudi, docència i recerca, i administració. De ben segur que tots plegats, individualment i col·lectivament, farem el que ens pertoca perquè tothom se senti orgullós de tothom.

Acostumo a dir que tenim la gran sort de pertànyer a una Facultat que té excel·lents estudiants, excel·lent personal d'administració i serveis, i excel·lent professorat. Que tothom compleix amb escreix les seves responsabilitats, i que si bé és cert que a vegades hi ha coses que podrien anar millor, o membres de la comunitat que podríem excel·lir i lluir més en les tasques encomanades, també és veritat que aquestes situacions son l'excepció. I no hem de confondre l'excepció amb la regla general. Però tampoc l'hem de desconèixer. Per això us animo a fer saber a qui pertoqui les deficiències i mancances que detecteu, sota un esperit constructiu i de millora. Aquest esperit d'esforç, de treball, és el que ha permès que la nostra Facultat sigui actualment un referent dels estudis que oferim en el mapa universitari, i això, gràcies a tothom que hi ha estat, i tothom que hi és ara i forma el nostre centre.

Durant aquests quaranta anys ha passat per la Facultat molt alumnat, molt personal d'administració i serveis i molt professorat. Tothom hi ha deixat la seva petjada, i tots plegats hem anat construint un centre de prestigi, que forma universitaris preparats pels reptes que els planteja la societat en cadascuna de les titulacions que hem ofert i que oferim: DRET, DRET+ADE, DRET UAB+DRET TOULOUSE, DRET UAB+DRET PARIS II, RELACIONS LABORALS I CRIMINOLOGIA. Vull donar-ne les gràcies a tothom. Sense cadascú dels qui heu format part de la comunitat de la Facultat, sense cadascú dels qui confieu amb nosaltres per la vostra formació, sense cadascú dels qui cada dia han vingut i dels qui cada dia venim a gestionar el centre i a oferir el que sabem per la formació dels futurs titulats, sense l'aprenentatge constant de tots plegats, i sense la confiança recíproca, avui no seriem el que som: una Facultat puntera en docència i recerca, totalment abocada a l'excel·lència en la formació dels futurs professionals i compromesa amb la societat. Un compromís que mantenim i renovem tots plegats constantment, i que ens ha de fer sentir i de fet ens fa sentir molt orgullosos d'haver format part en algun moment d'aquesta Facultat i d'aquesta Universitat.

Moltes gràcies a tothom, i us desitjo un molt profitós curs acadèmic 2011-2012.

Josep Ma. de Dios Marcer
Degà

Inici Contactar Sobre el Web Mapa del Web
© 2012 Universitat Autònoma de Barcelona - Tots els drets reservats