En Portada

Geologia

La darrera erupció de la Península fa 13 mil anys

Croscat

El volcà Croscat, situat dins la zona volcànica de la Garrotxa, podria haver estat el protagonista de l'última erupció que s'ha produït a la península ibèrica. Investigadors de la UAB han participat en un projecte per a datar la darrera erupció d'aquest volcà mitjançant la datació de matèria orgànica que va ser coberta per la colada de lava d'aquesta erupció.

[+]

Psicologia

El què dius importa: codis verbals i visuals en la memòria

Memoria

Com recordem la informació a curt termini? Rebem els estímuls que ens envolten de forma visual, o també utilitzem codis verbals? Investigadors de la UAB han realitzat un experiment en el que mostren que el component verbal, és a dir el que estem dient en veu alta mentre recordem objectes visuals, és també important en els processos de memòria.

[+]

Pedagogia

La música afavoreix l'assoliment de competències

La tesi doctoral de la Maria Andreu, llegida a la UAB, sembla indicar que la música a primària podria ajudar a assolir competències d'altres camps. La recerca arriba a aquesta conclusió al comparar el resultat d'una prova d'avaluació de les competències bàsiques entre l'alumnat dels dos centres integrats de primària i música de Catalunya amb alumnes d'altres escoles.

[+]

Psicologia

Cultura, educació i desenvolupament humà a Amèrica Llatina

Cultura, educació i economia poden unificar les seves forces per provar d'eliminar la pobresa i les desigualtats que arrosseguen molts dels països llatinoamericans. Aquest treball, dut a terme a la UAB, proposa utilitzar aquests tres elements per crear una tendència que porti a bucle positiu que permeti el desenvolupament humà d'Amèrica Llatina.

[+]

Ciència en imatges

Els ordinadors portàtils i les pissarres electròniques, part de l'anomenada Aula 2.0, podrien ajudar a millorar l'ensenyament dels alumnes d'educació secundària. Una recerca duta a terme pel Grup de Recerca Didàctica, Innovació i Multimèdia de la UAB ha mostrat que per si sols aquests recursos no milloren el rendiment dels alumnes però que utilitzant els continguts adequats poden millorar les competències adquirides.
Aules 2.0 NEO
 

Si tens propostes: premsa.ciencia@uab.es

2012 Universitat Autònoma de Barcelona

DL B.1187-2012 ISSN 2014-6388