BENVINGUTS

El Centre d'Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball (QUIT), dirigit pel professor Fausto Miguélez, va començar les seves activitats l’any 1989 i es va constituir formalment com a grup de recerca a l'any 1991.

El QUIT centra els seus interessos d’investigació en una línea que relaciona els àmbits del treball i de la vida quotidiana, subratllat la importància tant del context com de les estratègies dels actors.

El QUIT ha portat a terme estudis sobre el mercat de treball, les relacions laborals i les condicions de treball i l’anàlisi dels temps. Tanmateix ha col•laborat amb destacats equips de recerca europeus, afegint-ne així una dimensió comparativa a les diferents recerques.

El QUIT ha promogut i impulsat la creació de l'Institut d'Estudis del Treball, del quan en forma part des de la seva creació a l'abril de 2011.

 
   Agenda      Actualitat    

I Congrés Trabajo, Economía y Sociedad
Alternativas para una salidad social a la crisis
Madrid, 21 i 22 de juny 2012
organitzat per la Fundación Primero de Mayo i el European Trade Union Institute  té com a objectiu la col·laboració entre el moviment sindical i una àmplia xarxa de professionals i investigadors universitaris de les àrees de l'economia, la sociologia i el dret del treball, en el marc del debat social i la construcció d'alternativas de progrés.

Seminari Internacional "Personal networks in times of economic hardship and political discontent" 
La UAB organitza per segon any aquest seminari, que en aquesta ocasió es centra en els aspectes instrumentals de les xarxes personals dels individus i les comunitats. Se celebrarà a la facultat de Lletres els dies 11, 12  i 13 de juliol de 2012.

5th ESRC Research Methods Festival

St Catherine's College a Oxford, 2-5 Juliol 2012
El National Centre for Research Methods organitza aquesta cinqueda edició del festival que tindrà com a temes la interfície entre les ciències socials i naturals, les innovacions metodològiques, els mètodes mixtos i multimodals entre d'altres.

24ena Conferència Anual de SASE
Global Shifts: Implications for Business, Government and Labour
Massachusetts Institute of Technology, Cambridge
28-30 de juny de 2012
La conferència de 2012 té com a objectiu abordar qüestions relatives als canvis globals, especificament aquelles plantejades arran de l'auge de les economies de mercats emergents que marca la fase actual de la globalització.

 

 


II ISA Forum of Sociology
se celebrarà de l'1 al 4 d'Agost 2012 a Buenos Aires 
amb el lema
Social justice and democratization i tindrà como a seu la facultat d'Econòmiques de la Universidad de Buenos Aires, i proporcionarà una àmplia gamma d'oportunitats per a un diàleg global sobre el canvi transformador.

 

La 33ena Conferència Anual de la International Working Party on Labour Market Segmentation
tindrà lloc a Roma del 13 al 15 de Setembre 2012
La conferència serà organitzada per la Fundació Giacomo Brodolini i la Universitat de "La Sapienza" (Departament d'Economia i Dret), Roma

El tema de la conferència serà: Pathways to recovery: an agenda for another Europe


Challenges for Public and Private Sector Industrial Relations and Unions in times of Crisis and Austerity
Lisboa, 5-7 de setembre de 2012
La conferència anual de l'IREC (Industrial Relations in Europe Conference) i la conferència de la ESA Research Network “Work, Employment and Industrial Relations” (RN 17) se celebran com a esdeveniments complementaris.
La conferència conjunta, posarà l'èmfasi en els impactes de la crisi i l'austeritat en les institucions i els actors dels sistemes europeus de relacions laborals, en els sectors públic i privat, així com en les qüestions metodològiques que es plantegen en el seu estudi. 

 

Conferència final projecte WALQING

"Hard work? Pursuing quality of work and life in European low-wage sectors"

Viena, 19-20 de Setembre de 2012
El projecte WALQING celebra la seva conferència final a Viena.
Posant especial èmfasi en la vinculació dels coneixements acadèmics i pràctics, la conferència es dirigeix a acadèmics i a la comunitat científica, així com a representants de sindicats, associacions patronals i organitzacions no governamentals, legisladors i actors.
Concebuda com una plataforma per presentar i discutir els principals resultats del projecte, abarcant els marcs institucionals existents en diferents països europeus i diferents sectors, les perspectives subjectives dels treballadors, els desavantatges estructurals de grups específics de la mà d'obra, i les estratègies de les empreses.
L’'assistència és gratuïta però cal registrar-se.

Workshop d'experts: "The sustainability of work: How to enable workers to stay healthy in the job, and to develop as a person and professional?"
Lovaina, 25-26 de juny de 2012

El Irish College  acull un taller d'experts per debatre sobre els reptes i les oportunitats de creació d'ocupació sostenible en aquells sectors amb pitjors condicions de treball o baixos salaris

 
 

                        


Centre d'Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball

Centre d'Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball | Campus UAB | 93 581 24 05 | quit@uab.es