En Portada

Pedagogia

Analitzant un projecte educatiu a Coyhaique, Xile

Coyhaique

L'avaluació i anàlisi d'un programa d'enfortiment educatiu desenvolupat en diferents escoles de la ciutat xilena de Coyhaique ha estat l'objectiu principal de la tesi doctoral llegida el passat 4 de Maig a la Universitat Autònoma de Barcelona per Silvia Retamal Cisterna del Departament de Pedagogia Aplicada.

[+]

Telecomunicacions, Electrònica i Informàtica

Nou mètode de cerca de paraules en imatges i manuscrits

Wordspotting

Investigadors de la UAB han desenvolupat un nou mètode de cerques en col·leccions digitals que permet trobar paraules en documents en forma d'imatge, tan manuscrits com mecanografiats, resisteix a la degradació dels documents i es pot utilitzar en alfabets diferents al llatí.

[+]

Ciència Animal

El paper del dolor en l'agressivitat en gossos, a examen

D'entre les causes principals que causen agressivitat en els gossos destaca l'estrès patit a causa del dolor. La influència de l'experiència prèvia en la reacció dels gossos davant del dolor ha estat l'objecte d'estudi d'un grup d'Investigadors de la UAB.

[+]

Física

Nou aliatge de magnesi per a aplicacions biomèdiques

Investigadors de la UAB desenvolupen un nou aliatge de magnesi i pal·ladi que millora la aplicació potencial en implants. El nou aliatge no és tòxic per la cèl·lula, té millors propietats mecàniques, no es veu tant afectat per la corrosió i és biodegradable, a diferència del seus antecessors. 

[+]

Ciència en imatges

Sixto Malato és Doctor en Ciències Químiques, responsable de la Unitat de Tractaments Solars d'Aigua en la Plataforma Solar d'Almeria (PSA) i director del CIESOL, centre mixt de la Universitat d'Almeria i del CIEMAT. Ha participat en una trentena de projectes europeus i nacionals relacionats amb l'ús de l'energia solar i el desenvolupament de fotoreactors per al tractament d'aigües.
3Q Malato
 

Si tens propostes: premsa.ciencia@uab.es

© 2012 Universitat Autònoma de Barcelona - Tots els drets reservats

DL B.1187-2012 ISSN 2014-6388