Editorial - juny 2011  Número 14

El "Projecte Entrevistes" conclou en aquest número de Perifèria la seva primera sèrie de diàlegs amb personalitats destacades del nostre àmbit acadèmic. I ho fa amb un fermall final: l'entrevista amb Claudi Esteva Fabregat, que ens permet conèixer la trajectòria acadèmica de l'Antropologia a Mèxic, Madrid i Barcelona. Ha estat en aquests tres escenaris on Esteva Fabregat ha posat en marxa una tradició de formació i investigació que ha marcat a diverses generacions d'antropòlegs / es.

Agraïm doncs a l'equip de "Projecte Entrevistes" el seu treball exemplar, el qual ha aportat un valor important a Perifèria en els darrers números. Esperem amb interès la següent sèrie d'entrevistes.

Els quatre articles que completen el contingut d'aquest número, i que presenten focus d'estudi molt divergents, tenen en comú el replantejament de conceptes teòrics davant l'anàlisi i l'experiència etnogràfica actuals. Guillaume Dumont reflexiona sobre la teoria antropològica de l'espai i del paisatge, a través d'una treball de camp multi-situat sobre la pràctica esportiva de l'escalada; Irene Gallego fa una lectura dels diferents discursos sobre l'autenticitat, des del seu estudi sobre la World Music a Barcelona; Flávio Ferreira analitza les dimensions de les religions afro-brasileres i, específicament sobre la umbanda, en el seu procés de transnacionalització a Portugal, i Richard Pfeilstetter planteja una reconceptualització del territori per superar les delimitacions basades en els aspectes culturals o geogràfics- administratius basant-se en Luhmann i Bourdieu.

Volem concloure destacant les iniciatives que es recullen a la nostra secció de Convocatòries. D'una banda, l'esperat Congrés d'Antropologia, convocat per la Federació d'Associacions d'Antropologia de l'Estat Espanyol (FAAEE), que tindrà lloc el proper setembre. De l'altra, dues invitacions d'interès que donen compte dels nous marges d'acció en què ens movem en l'actualitat com antropòlegs / es: ART / E / FACT, per promoure connexions entre professionals de l'art i l'antropologia, i Wopelanda, un bloc cooperatiu on la gent de Burkina Faso donen compte de la seva pròpia cultura.Consell Editorial Revista Perifèria
inici links