Turisme i política. L’empresari hoteler de Mallorca. El període autonòmic de 1983 a 2003

Turisme i política. L’empresari hoteler de Mallorca. El període autonòmic de 1983 a 2003

Veure els fitxers associats amb aquesta Tesi

AutorAmer i Fernàndez, Joan
Adreça de correu electrònic joanamer@uib.es
URLhttp://www.tdx.cat/TDX-0524106-100224
TítolTurisme i política. L’empresari hoteler de Mallorca. El període autonòmic de 1983 a 2003
Llengua Català
UniversitatUAB
Departament/Institut434 - DEPARTAMENT DE SOCIOLOGIA
Àrea de coneixement Ciències Socials
Matèries
  • 316 - Sociologia. Comunicació
  • Dipòsit legal/ISBN B-7535-2006 / 84-689-7904-X
    Direcció de la tesi
  • Cardús i Ros, Salvador. Director/a de la Tesi
  • Picornell i Bauzà, Climent. Director/a de la Tesi
  • Paraules clau
  • Turisme
  • Empresariat
  • Política
  • Data de defensa20-09-2005

    Resum

    La present Tesi Doctoral és un estudi interdisciplinar, a mig camí entre la sociologia, la història contemporània, i la ciència política, sobre l’empresari hoteler de Mallorca; encara que les perspectives de la sociologia política i històrica són predominants. Tot plegat es tracta de portar a terme amb una mirada sociològica comprensiva, entesa com un intent de comprendre des de l’òptica de l’altre els fenòmens i fets estudiats (Cardús, coord., 1999).

    Les recerques precursores de la Tesi són el Projecte Final de Màster “Debates and discourses about tourism development in Mallorca” (Departament de Sociologia, Lancaster University, setembre 2000), i el Treball de Recerca de Doctorat “El turisme com a “pa” per viure” (Departament de Sociologia, Universitat Autònoma de Barcelona, juny 2002).

    La Tesi fa referència a l’hoteler de Mallorca i no de Balears. L’hoteler eivissenc i menorquí tenen unes característiques diferents al mallorquí, fruit principalment de desenvolupaments econòmics i socials, a Menorca i a Eivissa, molt distints als de l’illa gran. L’estudi dels empresariats illencs s’ha de fer per separat. Dit en altres paraules, si és volgués fer una tesi de l’empresariat turístic de Balears, possiblement caldria elaborar tres tesis: una de l’empresari mallorquí, una de l’empresari menorquí, i una altra de l’empresari pitiús.

    Documents ADVERTIMENT. La consulta d’aquesta tesi queda condicionada a l’acceptació de les següents condicions d'ús.

    La difusió d’aquesta tesi per mitjà del servei TDX ha estat autoritzada pels titulars dels drets de propietat intel.lectual únicament per a usos privats emmarcats en activitats d’investigació i docència. No s’autoritza la seva reproducció amb finalitats de lucre ni la seva difusió i posada a disposició des d’un lloc aliè al servei TDX. No s’autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing).

    Aquesta reserva de drets afecta tant al resum de presentació de la tesi com als seus continguts. En la utilització o cita de parts de la tesi és obligat indicar el nom de la persona autora.

  • jaf1de1.pdf
  • NOVA CERCA
    Organization:UAB Author:Amer,Fernàndez,Joan URN:http://www.tdx.cat/TDX-0524106-100224 Title:Turisme i política. L’empresari hoteler de Mallorca. El període autonòmic de 1983 a 2003 Department:434 - DEPARTAMENT DE SOCIOLOGIA Subject:CDU316 Advisor:Cardús i Ros, Salvador. Director/a de la Tesi Advisor:Picornell i Bauzà, Climent. Director/a de la Tesi Keywords:Turisme Keywords:Empresariat Keywords:Política DefenseDate:20-09-2005