Neix una nena sana filla d'un portador de dues translocacions cromosòmiques
Navarro i Ferreté, Joaquima (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Cel·lular, de Fisiologia i d'Immunologia)

Títol variant: Nace una niña sana hija de un portador de dos translocaciones cromosómicas
Títol variant: Birth of the daughter of a carrier of double chomosomal translocations
Data: 2012
Resum: En col·laboració un grup de la Clínica Eugin i amb Dr. J. Obradors del Consultori Obstètric i Ginecològic Josep Obradors, el grup d'investigadors de la Unitat de Biologia Cel·lular i Genètica Mèdica ha aconseguit, per primera vegada utilitzant una Hibridació Genòmica Comparada (CGH) ràpida, el naixement d'una nena sense alteració cromosòmica d'una parella en què l'home era portador de dues translocacions cromosòmiques, una alteració que reduïa al mínim l'èxit de la transferència a l'úter de la mare.
Resum: En colaboración con un grupo de la Clínica Eugin y con el Consultori Obstètric i Ginecològic Josep Obradors, el grupo de investigadores de la Unidad de Biología Celular y Genética Médica, ha conseguido, por primera vez con una Hibridació Genòmica Comparada (CGH) rapida en todo el mundo, el nacimiento de una niña sin alteración cromosómica de una pareja en la que el hombre era portador de dos translocaciones cromosómicas, una alteración que reducía al mínimo el éxito de la transferencia al útero de la madre.
Resum: In collaboration with a group from the Eugin clinic, formed by Dr. A. Obradors, Dr. R. Vidal, Dra. V. Vernaeve and Dr. O. Coll and with Dr. J. Obradors from the Consultori Obstètric i Ginecològic Josep Obradors, a group of researchers from the Unit of Cell Biology and Medical Genetics, formed by Dra. M. Rius, G. Daina, L. Ramos, Dr. J. del Rey, Dr. A. Obradors, Dr. J. Benet and Dra. J. Navarro, had achieved, for the first time with a fast Hibridació Genòmica Comparada (CGH) in the world, the birth of a child without a chromosomal alteration from a man that carried two chromosomal translocations, an alteration that minimized the successful transfer to the uterus of the mother.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, octubre 2012, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 19.7 KB

Español
3 p, 96.7 KB

English
3 p, 97.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-12-03, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir