Neixen bessons sense una patologia hereditària
Navarro i Ferreté, Joaquima (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Cel·lular, de Fisiologia i d'Immunologia)

Títol variant: Nacen gemelos sin una patología hereditaria
Títol variant: Twins born with no hereditary pathology
Data: 2012
Resum: Per primer cop arreu del món, s'aconsegueix el naixement d'un nen i una nena sense una patologia hereditària, un càncer colon-rectal hereditari no polipós (HNPCC) o S Lynch, que podien rebre del seu pare. En aquest cas s'ha aplicat el Diagnòstic Genètic Preimplantacional (DGP) per a Doble Factor genètic (DF-DGP). Aquesta investigació ha estat desenvolupada per un equip de la Unitat de Biologia Cel·lular i Genètica Mèdica de la Facultat de Medicina de la UAB en col·laboració amb l'equip de Fundació Puigvert-Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i amb el Consultori Obstètric i Ginecològic Josep Obradors i el Servei d'Oncologia Mèdica de ICO de Girona.
Resum: Por primera vez en todo el mundo, se consigue el nacimiento de un niño y una niña sin una patología hereditaria, un cáncer colon-rectal hereditario no póliposo (HNPCC) o S Lynch, que podían recibir de su padre. En este caso se ha aplicado el Diagnóstico Genético Preimplantacional (DGP) para Doble Factor genético (DF-DGP). Esta investigación ha sido desarrollada por un equipo de la Unidad de Biología Celular y Genética Médica de la Facultad de Medicina de la UAB y en colaboración con un equipo de la Fundación Puigvert-Hospital de la Santa Creu y Sant Pau y con el Consultorio Obstétrico y Ginecologico Josep Obradors y el Servicio de Oncologia Médica de ICO de Girona.
Resum: For the first time ever, the birth of a boy and a girl without the monogenic hereditary non polyposis colon-rectal cancer (HNPCC) disease or Lynch Syndrome, present in the father has been achieved. This was been possible after a successful application of Preimplantation Genetic Diagnosis for Double Genetic factor (DF-PGD). This research was developed for a team in the Unitat de Biologia Cel·lular i Genètica Mèdica de la Facultat de Medicina de la UAB formed by MSc G. Daina, MSc L. Ramos, Dra. M. Rius, Dr. A. Obradors, Dr. J. del Rey, Dr. J. Benet, and leaded by Dra. Joaquima Navarro and in collaboration with a team from the Puigvert-Hospital de la Santa Creu i Sant Pau Foundation formed by Dra. Polo y la Dra. O. Martínez Passarell, leaded by Dr. J. Calaf and with Dr. J. Obradors from the Consultori Obstètrico i Ginecològic Josep Obradors and with Dr. J. Brunet del Servicio de Oncologia Médica de ICO de Girona.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, octubre 2012, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 31.3 KB

Español
3 p, 97.3 KB

English
3 p, 97.6 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-12-03, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir