Renograma 99mTc Post-Captoprilen la valoración de la hipertensión vásculo-renal en pacientes portadores de injerto renal.
Gràcia Sánchez, Laura Maria
Castell Conesa, Joan, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina)
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina

Data: 2012
Descripció: 18 p.
Resum: Objectiu: Descripció de la metodologia del renograma isotòpic basal/postcaptopril (RIB/P) en pacients portadors de empelt renal amb sospita de malaltia vasculo-renal (MVR). Material i mètodes: Es va realitzar en 44 pacients trasplantats renals un renograma basal i 48 hores després un renograma postcaptopril administrant 25 mg de captopril v. o i realitzant una adquisició 30 minuts després. Resultats: Dels 44 estudis 6 van ser positius, constatant-se MVR per angio-TC i 38 van ser negatius tractats posteriorment amb IECAs o ARAII i no van mostrar alteracions significatives del funcionalisme renal. Conclusions: El RIB/P es una eina útil para determinar MVR en pacients amb empelt renal i hipertensió arterial.
Resum: Objetivo: Descripción de la metodología del renograma isotópico basal/postcaptopril (RIB/P) en pacientes portadores de injerto renal con sospecha de enfermedad vásculo-renal (EVR). Material y métodos: Se realizó en 44 pacientes transplantados renales un renograma basal y 48 horas después un renograma postcaptopril administrándose 25mg de captopril v. o y realizándose la adquisición 30 minutos después. Resultados: De los 44 estudios 6 fueron positivos, constatándose EVR por angio-TC y 38 fueron negativos, posteriormente fueron tratados con IECAs o ARAII y no mostraron alteraciones significativas del funcionalismo renal. Conclusiones: El RIB/P es una herramienta útil para establecer EVR en pacientes con injerto renal e hipertensión arterial.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà.
Col·lecció: Treballs de recerca de postgrau
Document: bachelorThesis
Matèria: Ronyons-Transplantació

Adreça alternativa: http://hdl.handle.net/2072/203780


18 p, 253.4 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2012-12-11, darrera modificació el 2017-10-15   Favorit i Compartir