No es posible predecir la afectación unilateral en pacientes con cáncer de próstata de bajo riesgo
Garau Perelló, Carmen
Morote Robles, Juan, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia)
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2012
Descripció: 41 p.
Resum: OBJETIVO: Identificar factores predictivos de afectación unilateral en el cáncer de próstata (CaP) de bajo riesgo. MATERIAL Y METODOS: 95 pacientes con CaP de bajo riesgo. Evaluamos la presencia de CaP unilateral en la pieza de prostatectomía. Se realizó análisis uni y multivariante estudiando las variables: edad, PSA, volumen prostático, porcentaje de cilindros afectos y presencia de biopsias previas. RESULTADOS: el 36% presentaron CaP unilateral en la pieza. No se han encontrado diferencias significativas entre el grupo de pacientes con CaP unilateral y el bilateral. CONCLUSION: No hemos identificado ningún factor predictivo de CaP unilateral en pacientes de bajo riesgo.
Resum: OBJECTIU: Identificar factors predictius d'afectació unilateral en el càncer de pròstata (CaP) de baix risc. MATERIAL I METODE: 95 pacients amb CaP de baix risc. Avaluem la presència de CaP unilateral en la peça de prostatectomía. Es va realitzar anàlisi uni i multivariant estudiant les variables: edat, PSA, volum prostàtic, percentatge de cilindres afectes i presència de biòpsies prèvies. RESULTATS: el 36% van presentar CaP unilateral en la peça. No s'han trobat diferències significatives entre el grup de pacients amb CaP unilateral i el bilateral. CONCLUSIÓ: No hem identificat cap factor predictiu de CaP unilateral en pacients de baix risc.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Cirurgia i Ciències Morfològiques [5600168]
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament de Cirurgia. Treballs de recerca de postgrau
Document: bachelorThesis
Matèria: Pròstata ; Càncer

Adreça alternativa: https://hdl.handle.net/2072/203096


41 p, 1.0 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2012-12-11, darrera modificació el 2021-07-11   Favorit i Compartir