Creació d'un consorci de microorganismes per l'eliminació de fòsfor a partir de fonts de carboni alternatives
Guasch Balcells, Helena
Guisasola, Albert, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental)
Tayà Cristellys, Carlota, dir.
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Data: 2012
Descripció: 72 p.
Resum: L'existència d'una font de carboni adequada per l'eliminació biològica de fòsfor, és un factor decisiu per l'eliminació de fòsfor de les aigües residuals urbanes. Per a les aigües residuals amb baix contingut d'àcids grassos volàtils és necessària l'addició d'alguna font de carboni externa. El metanol és la font de carboni més utilitzada en processos a EDAR (p. ex. desnitrificació), degut al seu baix cost. Malgrat això, varis estudis proven que per l'eliminació biològica de fòsfor, aquest, no és una bona alternativa. En aquest estudi es desenvolupa un consorci amb la biomassa de digestió anaeròbia i biomassa acumuladora de polifosfat (PAO). El propòsit del consorci és la degradació de metanol en AGV, per obtenir l'activitat EBPR. A més, aquest estudi mostra la viabilitat de substituir en el consorci el metanol per altres fonts de carboni.
Resum: The presence of suitable carbon sources for enhanced biological phosphorus removal plays a key role in phosphorus removal from wastewaters in wastewater treatment plants (WWTP). For waste waters with low volatile fatty acids content, an external carbon source is necessary. Methanol is the most common carbon source used in WWTP processes due to his low cost, but some studies suggest that it does not work successfully. This study develops a consortium between anaerobic digestion biomass and polyphosphate accumulating organisms (PAO) with the purpose to degradate methanol in volatile fatty acids (VFA), to obtain enhanced biological phosphorus removal EBPR activity. In addition, other sources of carbon to replace methanol are considered.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Ciències Ambientals [2501915]
Col·lecció: Facultat de Ciències. Projectes i treballs de final de carrera. Ciències ambientals
Document: Treball final de grau
Matèria: Aigües residuals ; Depuració ; Eliminació de fòsfor ; Tractament biològic ; Àcids grassos ; Metanol



Resum
9 p, 329.0 KB

Projecte
72 p, 1.3 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Ciències. TFM

 Registre creat el 2012-12-11, darrera modificació el 2023-03-09



   Favorit i Compartir