From Opacity to Transparency? The Place of Organized Interests within the European Institutions
Chabanet, Didier

Publicació: Institut Universitari d'Estudis Europeus 2011
Descripció: 20 p.
Resum: Regulació dels Grup d'interès en la governança europea és crucial per a una comprensió completa de com s'exerceix el poder a la Unió Europea (UE) i per a una descripció més precisa de com funciona el sistema polític de la UE (i dels seus principis subjacents). Un dels temes principals aquí és com els interessos privats o particulars comprometre amb un interès general o públic encarnat en una forma o altra per aquells que actuen per a la UE. Donada la varietat de temes sensibles en joc, no és d'estranyar que la qüestió de la regulació es troba amb una resistència considerable, sobre tot en la Comissió. No obstant això, els recents obstacles a la integració europea han tingut l'efecte de rellançar un debat que fa que l'ètica i la transparència de les peces centrals de l'agenda. Dinàmiques polítiques actuals semblen donar testimoni d'una creixent receptivitat de la UE a les reivindicacions del moviment ALTER-EU que busca un entorn molt més regulat per cabilderos i funcionaris comunitaris.
Resum: Interest group regulation in European governance is crucial to a full understanding of how power is exercised within the European Union (EU) and for a more accurate description of how the EU political system functions (and of its underlying principles). One of the main issues here is how private or specific interests engage with a general or public interest embodied in one way or another by those acting for the EU. Given the range of sensitive issues at stake, it is hardly surprising that the question of regulation meets with considerable resistance, especially in the Commission. However, recent obstacles to European integration have had the effect of relaunching a debate that makes ethics and transparency core parts of the agenda. Current political dynamics seem to testify to a growing EU receptiveness to the claims of the ALTER-EU movement which seeks a more highly regulated environment for EU lobbyists and officials.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Anglès
Col·lecció: Institut Universitari d'Estudis Europeus. Governança Multinivell a la Unió Europea, "EUgov". Working papers
Col·lecció: EUGOV Working Papers ; 27/2011
Document: workingPaper
Matèria: Unió Europea ; Política i govern ; Transparència política ; Europa

Adreça alternativa: https://hdl.handle.net/2072/203947


20 p, 285.9 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Working papers

 Registre creat el 2012-12-11, darrera modificació el 2021-07-11   Favorit i Compartir