Gobernanza económica y Constitución Europea
Bacaria i Colom, Jordi, 1952- (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Economia Aplicada)

Títol variant: Jornades : "Els impactes de la Constitució Europea" 13-14 de gener de 2005
Publicació: Institut Universitari d'Estudis Europeus 2005
Descripció: 17 p.
Resum: En l'àmbit de la política econòmica en la Constitució es produeixen canvis que poden ser importants en el futur, referits al reforçament de la capacitat de gestió de l'eurozona, a més de convertir el BCE com una institució sense disminuir la seva independència. Essencialment els camgios en el mecanisme de govern pivoten al voltant de la governança de la política monetària i l'euro, i s'estenen als aspectes de les decisions sobre el procediment de dèficit públic excessiu. És a dir, s'avança en els mecanismes de presa de decisions que pertanyen ja al camp competencial de les polítiques de la Unió. Per contra, s'avança poc en la coordinació de les polítiques econòmiques, les competències pertanyen als estats membres.
Resum: En el ámbito de la política económica en la Constitución se producen cambios que pueden ser importantes en el futuro, referidos al reforzamiento de la capacidad de gestión de la eurozona, además de convertir el BCE como una institución sin disminuir su independencia. Esencialmente los camgios en el mecanismo de gobierno pivotan en torno a la gobernanza de la política monetaria y del euro, y se extienden a los aspectos de las decisiones sobre el procedimiento de déficit público excesivo. Es decir, se avanza en los mecanismos de toma de decisiones que pertenecen ya al campo competencial de las políticas de la Unión. Por el contrario, se avanza poco en la coordinación de las políticas económicas, cuyas competencias pertenecen a los Estados Miembros.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Institut Universitari d'Estudis Europeus. Governança Multinivell a la Unió Europea, "EUgov". Working papers
Col·lecció: Working Papers On Line (WPOL) ; 05/2005
Document: workingPaper
Matèria: Governança ; Unió Europea ; Constitucions ; Política econòmica

Adreça alternativa: https://hdl.handle.net/2072/204012


17 p, 90.0 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Working papers

 Registre creat el 2012-12-11, darrera modificació el 2021-07-11   Favorit i Compartir