Armonización europea del principio de libertad de testar y posición del supérstite
Planas Ballvé, Maria

Publicació: Institut Universitari d'Estudis Europeus 2012
Descripció: 71 p.
Resum: Tot i no disposar la Unió Europea d'una competència legislativa en dret de successions, els Estats Membres estan aproximant els respectius ordenaments jurídics, produintse com a resultat elements d'harmonització espontània d'aquesta rama del dret civil. La protecció del principi de llibertat de testar i la major atribució de drets successoris al cònjuge o convivent supervivent són els principis a partir dels quals els Estats inspiren les seves modificacions legislatives i, per això, són els elements centrals de l'harmonització del dret de successions europeu. Com a conseqüència de la estreta relació entre el dret de successions i el dret de família i per els avanços respecte de la comunitarizació del segon, d'entre les dues polítiques legislatives, els Estats estan prioritzant la protecció jurídica del supervivent, sense deixar de banda la llibertat de testar.
Resum: Aun no disponiendo la Unión Europea de una competencia legislativa en el derecho de sucesiones, los Estados Miembros están aproximando sus respectivos ordenamientos, produciéndose como resultado elementos de armonización espontánea de esta rama del derecho civil. La protección del principio de libertad de testar y la mayor atribución de derechos sucesorios al cónyuge o conviviente supérstite son los principios a partir de los cuales los Estados inspiran sus modificaciones legislativas y, por ello, son los elementos centrales de la armonización del derecho de sucesiones europeo. Como consecuencia de la estrecha relación entre el derecho de sucesiones y el derecho de familia y por los avances respecto de la comunitarización del segundo, de entre las dos políticas legislativas, los Estados están priorizando la protección jurídica del supérstite, sin dejar de lado la libertad de testar.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Institut Universitari d'Estudis Europeus. Màster Universitari en Integració Europea. Quaderns de recerca (Bellaterra)
Pla d'estudis: Quaderns de recerca (Bellaterra) ; 17
Document: masterThesis
Matèria: Testaments ; Unió Europea ; Dret de successions

Adreça alternativa: https://hdl.handle.net/2072/203931


71 p, 278.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2012-12-11, darrera modificació el 2021-07-11   Favorit i Compartir