Els nens/es adoptats a Europa de l'Est, més hiperactius i inatents que els d'altres països?
Abrines Jaume, Neus (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Psicologia Clínica i de la Salut)

Títol variant: ¿Son más hiperactivos e inatentos los niños/as adoptados en Europa del Este que los de otros países?
Data: 2012
Resum: Diferents estudis ens mostren que els nens/es adoptats tenen una alta tendència a presentar símptomes de TDAH (Trastorn per dèficit d'atenció i hiperactivitat), la qual sembla ser encara més marcada en nens/es adoptats a Europa de l'Est. No obstant, encara manquen estudis que comparin directament el nivell d'aquests símptomes en menors adoptats a Europa de l'Est amb adoptats a altres parts del món i que expliquin quines en són les causes. Ara, una tesi llegida a la UAB mostra com els pares adoptius de nens/es adoptats a Europa de l'Est perceben els nivells d'hiperactivitat i inatenció dels seus fills en comparació als pares de nens/es adoptats a altres països. També es valora la influència que determinats factors personals i familiars poden tenir en la intensitat d'aquests símptomes, com ara el sexe i l'edat del menor, l'edat d'adopció, el nivell d'ansietat i la relació del nen/a amb la seva família adoptiva.
Resum: Diferentes estudios muestran que los niños/as adoptados tienen una alta tendencia a presentar síntomas de TDAH (Trastorno por déficit de atención e hiperactividad), la cual parece ser aún más marcada en niños/as adoptados en Europa del Este. Sin embargo, aún faltan estudios que comparen directamente el nivel de estos síntomas en menores adoptados en Europa del Este con adoptados en otras partes del mundo y que expliquen cuáles son sus causas. Ahora, una tesis leída en la UAB muestra cómo los padres adoptivos de niños/as adoptados en Europa del Este perciben los niveles de Hiperactividad y Inatención de sus hijos en comparación a los padres de niños/as adoptados en otros países. También se valora la influencia que determinados factores personales y familiares pueden tener en la intensidad de estos síntomas, tales como el sexo y la edad del menor, la edad de adopción, el nivel de ansiedad y la relación del niño/a con su familia adoptiva.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, desembre 2012, p. 1-2, ISSN 2014-6388Català
2 p, 34.1 KB

Español
4 p, 104.4 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2013-01-08, darrera modificació el 2021-08-22   Favorit i Compartir