Estudi de l'evolució i distribució de Rhynchophorus ferrugineus. Bloc 2 : Aplicació d'un model lineal generalitzat mixte a les localitats de Matadepera i Tossa de Mar
Pérez Gómez, Marta
García del Pino, Fernando, tut. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Animal, de Biologia Vegetal i d'Ecologia)
Claramunt López, Bernat, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Animal, de Biologia Vegetal i d'Ecologia)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Data: 2012
Descripció: 67 p.
Resum: El morrut de les palmeres, R. ferrugineus, està actualment considerat com la plaga més perjudicial de les palmeres ja que la seva infestació produeix, de forma comuna, la seva mort. Des de la seva instal·lació en els països de la conca mediterrània, en els últims anys, són milers les palmeres que han mort degut a la plaga. La ràpida dispersió que s'ha produït de l'insecte així com la difícil detecció en els períodes primerencs de les infestacions fa que el R. ferrugineus posi en perill ecosistemes naturals de palmeres així com hàbitats rurals i urbans amb un ús ornamental d'aquestes plantes. És necessari desenvolupar estudis que permetin un millor coneixement del comportament d'aquest insecte així com, aquelles característiques intrínseques de la palmeres i variables externes que afavoreixen la instauració del coleòpter i, per tant, noves metodologies pel seu control.
Resum: El picudo rojo de las palmeras, R. ferrugineus, está actualmente considerado como la plaga más perjudicial de las palmeras ya que su infestación produce, de forma común, su muerte. Desde su instalación en los países de la cuenca mediterránea, en los últimos años, son miles las palmeras que han muerto debido a la plaga. La rápida dispersión que se ha producido del insecto así como, la difícil detección en los períodos tempranos de las infestaciones hace que el R. ferrugineus ponga en peligro ecosistemas naturales de palmeras así como, hábitats rurales y urbanos con un uso ornamental de estas plantas. Es necesario desarrollar estudios que permitan un mejor conocimiento del comportamiento de este insecto así como, aquellas características intrínsecas de la palmeras y variables externas que favorecen la instauración del coleóptero y, por tanto, nuevas metodologías para su control.
Resum: The red palm weevil, R. ferrugineus, is currently considered the most damaging pest of palms because their infestation, usually, kills the palm. Since its establishment in the Mediterranean countries in recent years, thousands of palm trees have died due to this pest. The insect has spread quickly, this and the difficult detection in the early periods of infestation causes R. ferrugineus endanger natural ecosystems and rural and urban palm habitats with ornamental use of these plants. Studies should be developed to improve understanding of this insect and new methodologies for their control.
Nota: Aquest projecte està relacionat amb el de Marta Zamora Roca.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Ciències Ambientals [2501915]
Col·lecció: Facultat de Ciències. Projectes i treballs de final de carrera. Ciències ambientals
Document: bachelorThesis
Matèria: Palmes ; Malalties i plagues ; Plagues d'insectes ; Control ; Catalunya

Adreça alternativa: https://hdl.handle.net/2072/205714


Projecte, part 1
20 p, 9.6 MB

Projecte, part 2
29 p, 7.9 MB

Projecte, part 3
18 p, 2.3 MB

Resum
9 p, 263.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Ciències. TFM

 Registre creat el 2013-01-28, darrera modificació el 2021-07-11   Favorit i Compartir